Почина 24-годишната жена, пострадала при катастрофата между катафалка и автомобил край Бургас в края на ноември, съобщиха от полицията.

Младата жена бе настанена за лечение в отделение "Реанимация" към УМБАЛ-Бургас в крайно тежко състояние с пряка опасност за живота. Тя е починала на 20 декември т.г. в резултат на получените наранявания. По непотвърдена информация тя е била бременна.

Тежката катастрофа стана около 15.15 часа на 29 ноември т.г. на изхода на автомагистрала "Тракия", при ръкава за включване в пътя Ветрен - Бургас. Лек автомобил БМВ, управляван от 25-годишен мъж от село Черни връх, община Камено, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокра пътна настилка), губи контрол над автомобила и блъска спряла в дясно в ускорителната пътна лента катафалка, управлявана от 21-годишен бургазлия.

При сбъсъка пострадаха: водачът на лекия автомобил (настанен за лечение в отделение "Неврохирургия" към УМБАЛ - Бургас с диагноза "комоцио", без опасност за живота) и неговите две спътнички - на 23 и 24 години - първата, седяща на задната седалка, е приета за лечение в отделение "Неврохирургия" към УМБАЛ - Бургас с диагноза "комоцио", без опасност за живота, а второто момиче, седящо на предната дясна седалка, бе настанено за лечение в отделение "Реанимация".