Бургаският мол "Бургас Плаза", собственост на "Бургас Плаза" АД, е обявен за публична продан след наложена възбрана по дело за натрупани дългове, показа проверка на БТА в регистъра на публичните продажби при Камарата на частните съдебни изпълнители у нас.

Резултатите от обявения търг ще бъдат оповестени в началото на декември тази година, след като в края на октомври изтече срокът за подаване на наддавателни предложения пред Районния съд в Бургас.

Началната цена на имота е 24,5 млн. лева. Нов собственик се търси за почти цялото недвижимо имущество на търговския център в ж.к. "Изгрев", който отвори през 2009 година. Предмет на продажбата са над 90 самостоятелни обекта в сградата, повече от 60 на сто от общите части както и над 600 паркоместа от второто ниво на мола.

От обявлението на частния съдебен изпълнител Делян Николов става известно, че търговският център е ипотекиран неколкократно с особен залог в полза на "Юробанк България" АД в качеството ѝ на универсален правоприемник на "Банка Пиреос" АД.

Припомняме, че първият бургаски мол отвори врати през април 2009 година. Строежът му бе започнат от дружеството "М. Б. Изгрев", но още преди официалното откриване обектът бе купен от чуждестранен инвеститор.