Заради малкото подадени за участие песни, националния конкурс "Бургас и морето" се отлага. До края на обявения срок за подаване на документи, са постъпили 32 предложения от автори на песни. За съжаление, броят им е твърде малък и това ограничи работата на подборната комисия. Това съобщиха от пресслужбата на морската община.

Предизвикателствата, пред които ни изправи пандемията, както и ограничените възможности за контакти и нормален работен процес, оказаха своето влияние и върху създаването на авторски песни. Община Бургас оценява високо труда на всеки един участник в конкурса. Затова всички постъпили заявления от автори, които решат да не популяризират новите си песни тази година и декларират своето желание, автоматично ще бъдат прехвърлени за подбор за участие в изданието през 2021 година, уточниха от общинския пресцентър.

Националният конкурс за забавна песен "Бургас и морето" е организиран за първи път през 1973 година. От 1996 година конкурсът се е провеждал без прекъсване. През всичките години на своето съществуване конкурсът доказа своето място в културния живот на национално ниво, посочиха от общината.