Осемгодишно дете бе ударено от мълния в Бургас, съобщиха от ОД на МВР в крайморския град. То е в безсъзнание и е откарано в УМБАЛ Бургас, където са предприети спешни реанимационни действия. 

В 18,40 часа бургаско семейство с двете си деца момиче и момче е застигнато от бурята по време на разходка на плажа в морската градина. Родителите заедно с децата са се отправили към ресторант "Нептун", за да потърсят подслон, но преди да стигнат 8-годишното момченце е поразено от мълнията.

Състоянието на детето е тежко, медиците се борят за живота му. 

При инцидента не са засегнати родителите и сестра му.

Момченцето е занесено на ръце от баща си в болницата. "То беше в състояние на клинична смърт, без жизнени показатели и без сърдечна дейност. Благодарение на бързите и адекватни действия на екипите в спешно отделение и приложените медикаменти и интубация, детето е възстановило сърдечна дейност", обясни пред Нова телевизия заместник-директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Светослав Тодоров.

8-годишното момченце е настанено в реанимация с опасност за живота. "С изключително тежки наранявания и изгаряния, които са предизвикани от мълнията, която го е поразила", уточни д-р Тодоров. Извършват се допълнителни изследвания. Детето е с изгаряния в областта на гръдния кош и крайниците.

В четвъртък вечер мощна буря удари Южното Черноморие, като засегна най-сериозно Бургас. Само за около час радарите са регистрирали над 2000 мълнии.