От днес ограничават движението по автомагистрала "Тракия" в района на Бургас. До 2-ри април ще се извършват ремонтни дейности на фуги на мостово съоръжение.

Движение в посока Бургас при 339-ти км на АМ "Тракия" ще се осъществява двупосочно в платното за София. За извършването на ремонтните дейности ще бъде затворен участък от около 300 метра.

От днес до 2-ри април се променя организацията на движение и в посока София при 351-ви км на АМ "Тракия" заради ремонт на фуги на мостово съоръжение. Трафикът за София се пренасочва по пътните връзки на пътен възел "Българово" и продължава по магистралата. За изпълнение на строителните работи се ограничава движението в отсечка от около 900 метра.

Ремонтните дейности на фугите на двете мостови съоръжения са необходими, за да се осигури безопасността на движение през летните месеци, когато трафикът е много по-интензивен.

Днес от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите също трябва да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ "Тракия" поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия. Поетапно и в двете посоки ще се ограничава движението в изпреварващата лента, като трафикът ще се осъществява в активната лента.

Възможни са и затруднения при купуването на е-винетки и маршрутни карти. Причината - през нощта - от 22 ч. на 19 март до 2 ч. на 20 март, ще бъдат извършвани дейности по актуализация на електронната система за събиране на пътни такси. Актуализацията няма да повлияе на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и GPS тракери на изминатото разстояние от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона.

За избягване на риска от затруднения с покупката на е-винетки Националното тол управление препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване, да купят своевременно необходимата им електронна винетка или маршрутна карта.