Общински инспектори се натъкнаха на странна гледка при обход в Морската градина в Бургас. В близост до Пантеона някой е пренесъл и поставил бял диван, нагласен под един стар бор, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

"Преди на мястото да се появят гардероб, маса, столове, хладилник и грамофон предупреждаваме, че така не може", обясняват още оттам и продължават:

Това не е престъпление и не сме проверявали чрез видеонаблюдението кой и кога е пренесъл дивана. То се използва за по-важни неща. Освен това в Община Бургас работят хора с чувство за хумор. Затова се обръщаме с усмивка към собственика на тази мебел и го призоваваме да я прибере така, както я е занесъл. За него няма да има никакви последствия".

Снимка: Община Бургас

Според общинските инспектори  диванът не изглежда много захабен и вероятно е все още използваем, но, престоят на открито едва ли ще подобри външния му вид.

"Имате време до понеделник да преместите дивана от Морската градина! Ако в първия ден на следващата седмица е още там, ще го премахнем ние", предупреждават от Община Бургас.