Започва изграждането на нов светофар и нова визия на входа на Поморие откъм Слънчев бряг и Ахелой. Това каза на среща с граждани и общински съветници кметът на общината Иван Алексиев, цитиран от пресцентъра ѝ.

Улица "Мусала" ще бъде разтоварена от тежкия трафик на автобуси, с което ще се възстанови нормалното двупосочно движение по нея. Всички междуградски автобуси, преминаващи през Поморие, ще влизат в града само от кръговото до хотел "Сънсет", ще спират на бившата автогара и ще излизат отново през същото кръстовище в избраната посока - към Бургас или към Слънчев бряг и Варна. По улица "Мусала" ще остане движението само на градския транспорт, като всички спирки се запазват.

Ще бъде изграден светофар на кръстовището на улиците "Княз Борис I" и "Мусала". Изпълнителят е избран и преди началото на активния летен сезон светофарът ще бъде монтиран.

Другата важна тема, която бе обсъдена, е проектът за ремонт на ул. "Манастирска". Основните дейности са цялостно преасфалтиране на участъка - от кръговото кръстовище за квартал "Каменар" до кръговото до манастир "Свети Георги", като най-съществената част от проекта е обновяване района при входа на Поморие откъм Слънчев бряг и Ахелой.

"Предстои пълна промяна и съвсем нова визия на района. Това включва изграждане на тротоари и зелени ивици с височина около два метра от двете страни на пътното платно, като зеленината ще се поддържа чрез капково напояване. Зад тях ще има локални платна за обслужване на имотите. Проведох срещи със собствениците и се радвам на тяхната подкрепа, въпреки неудобствата, които най-вероятно ще им създадем със строителните дейности. Имаме готовност да стартираме подготовката на терена, допълни Алексиев.

БТА припомня, че проектът се изпълнява по Програмата за развитие на селските райони и е със 100 % осигурено външно финансиране.