Тодор Атанасов, познат с прякора Томито Черния, е бил нападнат с нож в Свети Влас, съобщава местната медия "Флагман".

Покушението в Свети Влас е извършено около 12:30 часа на улицата, когато Атанасов е слизал от черната си лимузина "Мерцедес". Той е бил проследен. Нападнат е в гръб.

Мъжът е откаран с линейка в УМБАЛ Бургас в тежко състояние, предстои да му бъде направена операция.

По първоначални данни от полицията раната му от намушкването е на ръката, но е загубил много кръв.

Според твърдения на близки на Томито обаче той има рани и по тялото, а опасността за живота му не е преминала, тъй като нападателят все още се опитва да достигне до ранения мъж.

Заподозреният за атаката с нож се придвижвал с джип "Тойота Рав 4", който е бил спрян близо до УМБАЛ Бургас, в ж.к."Зорница". Инициалите му според изданието са Ю.Ч. - криминално проявен.

"Наясно съм с човека, който беше изпратен, за да ме унищожи физически. Цяло чудо е, че успях да се измъкна само с три сериозни рани от ножа му. Предстоят ми тежки операции, част от които няма да бъдат в бургаска болница, защото нараняванията са дълбоки и изследванията показват не само загубата на кръв, но и поражения по нерви и мускулатура", е заявил Атанасов пред "Флагман" и е разказал за покушението.

"Около обед днес се намирах близо до апартамента, в който живея постоянно през лятото - в затворения комплекс "Диамант" на Марина Диневи в Свети Влас. Бях в паркирания си Мерцедес пред една от сградите на комплекса. След като подредих обстановката в купето и си взех вещите отвътре, отворих вратата на колата в опит да изляза. В този момент бях нападнат в гръб. Нямах никакъв шанс да реагирам своевременно, за да мога да се защитя. Видях опрян в главата ми пистолет. На лявата ми китка, която бях поставил на вратата моментално щракна зъб на белезници. Усетих тъп удар във врата си, а след това и острието на нож, което се заби няколко пъти в мен. Намушкан съм в гърба - в областта на плешката - между ребрата, във врата, както и в дясната ръка. Знам, че нападението срещу мен е свързано с разчистване на много стари сметки. Забъркан е някогашният ми близък приятел и съдружник", разказва той от болничното легло.

Основният бизнес на Тодор Атанасов е свързан с вноса на скъпи автомобили от Западна Европа, но интересите му са в областта на лихварството и покупко-продажба на недвижими имоти, твърди бургаското издание.