Областна дирекция на МВР - Бургас, служители на Националната агенция по приходите (НАП) и агенция "Митници" извършват проверка на бензиностанции в Бургаско. Това казаха пресслужбата на Областната дирекция на МВР в морския град, като уточниха, че проверката е рутинна.

Проверени са бензиностанции на пристанище "Европа" в Бургас.

Към момента няма данни за задържани.

Миналата седмица над 200 служители от различни ведомства започнаха акция във всички складове на "Лукойл Нефтохим"-Бургас, както и на "Лукойл България" ЕООД. Основна цел е да бъде извършена инвентаризация чрез отчитане на физическите наличности на енергийни продукти. Данните ще бъдат съпоставени с материалната отчетност. За втори път тази година контролните органи извършват проверка на наличностите в складовете за енергийни продукти на "Лукойл Нефтохим Бургас".

На 1 януари във връзка с дерогацията на руски петрол, 23-ма митнически служители извършиха инвентаризация на наличните количества нефтопродукти, произведени от суров нефт, в складовете намиращи се на територията на рафинерията и на нефтеното пристанище "Росенец". Данни за нарушения не бяха на оповестени.