Министерският съвет даде "зелена светлина" за създаването на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести "Св. Анастасия" ЕООД в Бургас, а по обявената в края на януари обществена поръчка за проектиране и строителство ѝ вече има три оферти. 

Здравното заведение се създава с Решение на Министерския съвет в съответствие с промените в Закона за лечебните заведения, уточняват от пресслужбата на МС. Разкриването ѝ ще бъде в унисон с анализите и препоръките, включени в Националната здравна карта на дългосрочните нужди от здравни услуги, приета в края на миналата година. 

В рамките на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и становище от Здравната каса (НЗОК), според което новите дейности "ще бъдат предвидени във финансовите планове на касата за периода от 2027 година", добавят от правителствения пресцентър.

С разкриването на болницата трябва да се осигури специализирано и комплексно лечение на пациентите не само в област Бургас, но и в целия Югоизточен район.

Три са получените оферти по обявената в края на януари обществена поръчка за проектиране и строителство на Многопрофилната болница за активно лечение на детски болести в Бургас, пък съобщиха за БТА от пресцентъра на местната администрация. Предстои в тримесечен срок Комисията по закона за обществени поръчки да оповести и ценовите оферти. Според консултантите по проекта болницата ще струва около 70 млн. лева.