Масови откази на членове и председатели на Секционни избирателни комисии постъпват в Районната избирателна комисия в Бургас. Председателят на комисията Михаил Хаджиянев заяви пред БНР, че над 40 решения за подмяна на хора се взимат на ден. Повечето напуснали секционните комисии посочват лични причини за отказите.

От 5 дни се наблюдава процес на масови откази на членове и председатели на секционни комисии в Бургаска област. За председателят на РИК Михаил Хаджиянев това е естествен процес:

"За първи път участват две политически сили, които досега не са имали самостоятелни представители, а получиха много висока квота. Нормално е да имат затруднения при рекрутирането на членове на секционни комисии."

От вчера започнаха обученията на секционните комисии в Бургас. На първото са отсъствали представители на цели 14 комисии, каза Михаил Хаджиянев: "Би било много неприятно в деня на изборите да идват хора, които не са обучени и не са подготвени, а само за да заменят хора".

Важно е членовете и председателите на секционни комисии да знаят, че има още 2 възможности да получат указания за изборния ден.