Кметът на община Царево Георги Лапчев обяви, че ще предложи на Общинския съвет в град Царево една от улиците да носи името на д-р Даниела Йорданова - една от четирите жертвите на наводненията в района, съобщи БНР.

"В социалните мрежи на Царево виждам как хората се обединяват около една идея една от улиците на града да носи името на д-р Даниела Йорданова. Още при първата сесия ще бъде подадена от мен такава докладна, за да може Общинският съвет ако реши, да приеме тази според мен, изключително добра идея. Днес е поклонението на доктора и на нейната майка, както и на останалите две свидни жертви, които даде Царево" - каза в интервю за bTV Ви кметът на Царево Георги Лапчев.

Бургаска област скърби за районния съдия Мария Москова и за нейната дъщеря - ветеринарният лекар д-р Даниела Йорданова. В Бургаския траурен парк по обед започна поклонението. Двете от общо четирите жертви на водното бедствие по Южното Черноморие са добре познати в Царево и затова тук дойдоха много хора.

Близки, познати и приятели казват за съдия Москова, че тя е била изключително амбициозен, решителен и справедлив човек, посветила последните години от кариерата си на делата с нелегалната миграция.

А д-р Йорданова винаги е била готова да помогне, както и до последния си миг, тъй като по свидетелски разкази тя се е върнала до ветеринарния си кабинет, за да спаси животни, когато пропада един от мостовете и приливната вълна ги отнася в дерето.

При наводненията в Царево загинаха четирима души - двама мъже и две жени, сред които съдията от районния съд Мария Москова.