Искане за разширяване на "зелена зона" в Бургас е постъпило в Общинския съвет, съобщава Флагман.бг. Призивът е от Сдружение на собствениците от бл. 78 - блокът, който се намира на границата на платеното паркиране - ул."Велико Търново".

Хората, живеещи там, настояват за разширение на зоната, защото не могат да паркират колите пред домовете си. Те се определят като "жертви на безплодното решение, което води до създаване на проблеми", но не и на ред с паркирането на автомобилите.

"Територията обхваната от зелената зона се изпразни от автомобили, а ние сме принудени денонощно да следим за някое освободено паркомясто. Градската управа, търсейки решение на проблема и без да дооцени ситуацията, изправи едни граждани срещу други", жалват се живеещите в района.

Сдружението настоява да бъдат обсъдени двустранно плюсовете и минусите от въвеждането на зоната в ж.к. "Лазур" и да се предприемат бързи мерки за облекчаване на паркирането на автомобили в съседните на нея локации.

Припомняме, че, преди да бъде въведена зоната, имаше спорове за режима й на работа и дали да обхваща и почивните дни. Ефектът на доминото пък бе предречен от общински съветници и той не закъсня.