Единственият по рода си екземпляр на Балканите - албиносът Белчо, амурският смок Райчо, най-смъртоносната гърмяща змия от вида "Каскавела" , която се казва Мими, и добродушният черноврат варан - Пачо, са част от интересната жива експозиция на влечуги, подредена в КЦ "Морско казино" от 17 юни (сряда), съобщават от община Бургас.

Снимка: Община Бургас

Изложбата "Snake Home" ще ви срещне с различни видове змии, от различни райони на света, сред които горска кобра - малко познат вид който ужасява жителите на африканските горски райони; пясъчни отровници - известни като ефи и са отговорни за най - високият процент смъртност сред пострадалите; гюрза -змията с най - скъпата отрова, ивичеста гърмяща змия - животно намерило място на първия флаг на Американските военноморски сили; тексаска гърмяща змия. В експозицията намират място и опасните наши отровници -пепелянките. Те ще бъдат представени няколко подвида .

Най-безстрашните посетители ще имат възможност да се докоснат до няколко вида змии, които са напълно безопасни. На място ще се правят и снимки за спомен на най-смелите. Изложбата "Snake Home" е с вход - 3 лв, за ученици и пенсионери - 2 лева.