От днес билетът продаван в градския транспорт на Бургас е 1.50 лв. От "Бургасбус" информират, че цената е само за превозния документ, продаван на борда на автобуса.

Цената беше гласувана от общинските съветници още при стартирането на проекта за интегриран градски транспорт през септември 2016 година. От тогава беше ясно, че толкова ще струва билетчето продавано на борда на автобуса при въвеждането на пълната функционалност на проекта, припомни управителят на общинския превозвач Петко Драгнев по БНР.

Той информира, че най-евтино се пътува с електронна карта.

""В електронната карта цената на билета остава 1.30 лв. Ако пътникът реши да си зареди с различните видове пакети - с 30 пътувания и с 50 пътувания, съответно цената става 1.20 лв. и 1.20 лв. За ученици, пенсионери и правоимащи по решение на Общинския съвет цената е съвсем друга", каза Драгнев.

Повишаването на цената на хартиения билет е причина и за опашки пред Транспортна къща за издаване на електронни карти.

Всички ползвани пътувания чрез електронни карти са "времеви", т.е. в рамките на 45 минути пътник може да се прехвърли на друго превозно средство и да се валидира, без това да се отчете като ново пътуване. Това важи както за електронните билети, така и за абонаментите на правоимащите граждани.