Две момчета на 13 години и едно на 14 са задържани за хвърляне на камъни по автобус от градския транспорт в Бургас, съобщават от полицията.

Опасният инцидент се е случил на 13-и декември около 17:30 часа. Автобусът, движещ се от комплекс "Изгрев" в посока к-с "Меден Рудник", навлиза в скоростния ръкав на бул. "Демокрация". Пред рейса обаче се изправя малко дете, което замерило с няколко камъка движещото се превозно средство. С него са били и други две момчета, които след това избягали.

Управителят на общинския превозвач инж. Петко Драгнев коментира пред БНР: "Шофьорът е виждал само сенки. Пътувайки в автобуса, шофьорът е чува силен удар. Установява, че предното и страничното стъкло са счупени. Заедно с кондукторката успяват да изведат хората навън, като те са превозени с други автобуси по същата линия. 112 са информирани. Полицаите са дошли на място и се работи по случая. Никой не е пострадал. Шофьорът е действал професионално. Една невинна детска шега можеше да доведе до тежки последици. Можеше да пострада както шофьора, така и някои от пътниците. До колкото знам, децата са установени. Ще съдействаме на полицията, ако ни се поиска нещо."

Предното стъкло е на стойност 7 300 лева, а страничното е 1 300 лева. Инж. Драгнев посочва: "Става дума за един от новите електрически автобуси, които пуснахме преди година. Заявка до доставчиците на стъклата е направена, но поне 10 дни този автобус няма да бъде на разположение за бургазлии."

По случая в Първо Районно управление - Бургас е образувана преписка, която предстои да бъде докладвана в Районната прокуратура.