За втора поредна година Бургас ще е домакин на най-мащабния фестивал за електронна музика у нас "SOLAR Summer". Партито ще е двудневно - на 12 и 13 август и ще се проведе в зоната на пристанището. На специално изградената сцена в двата дни посетителите видят Adam Beyer, Ilario Alicante, Joseph Capriati , Loco Dice и резидентите на YALTA CLUB - Liubo Ursiny и Stephen Popov, съобщиха организаторите на събитието.

Фестивалът ще започне с откриващ сет от Stephen Popov. В същата вечер на сцената ще се качи и първият специален гост на фестивала Joseph Capriati - добре познат с дългите си маратони зад пулта и добре продуцирани техно и хаус парчета. Още един дълго аплодиран артист ще е на сцената, а именно Loco Dice.

Фестивалът ще продължи на 13 август, събота, със сет от Liubo Ursiny. Веднага след него публиката ще посрещне Adam Beyer. Край на втората фестивална вечер ще даде диджеят Ilario Alicante. Важна част от кариерата му са рилийзите за Drumcode. Toй се появява за първи път в лейбъла през 2016 г. с вълнуващия трак "Temporary", след което следват сингълите "Awakened" и "Figures & Echoes". През изминалата година излезе и последната му продукция за Drumcode, "Rave Soul".

С електронна музика ще посрещнат Джулай морнинг и в Слънчев бряг. Партито ще започне от 23:00 часа на 30 юни на южния плаж в курорта. Там за поредна година стотици ще чакат изгрева на слънцето на морския бряг, като символ на ново начало. Купонът ще бъде дирижиран от пионерите на електронната музика у нас Pacho & Pepo. Те ще представят уникално шоу и ще спазят традицията си от 2012 г. да посрещат July Morning на южния плаж, съобщиха организаторите на събитието.

Докато двамата виртуози наелектризират партито, гостите ще се забавляват с танцови актьори. Купонът по традиция ще продължи до изгрева на първото юлско слънце над морето. Специално за събитието в Слънчев бряг Pacho & Pepo издадоха музикална компилация с ексклузивна музика. В албума "July Morning" е заложено модерното звучене на Organic, Afro & Deep House. Целта е да остави дълготраен културен отпечатък и затвърди традицията на изгрева, носещ духа на свободата.

Посрещането на първите слънчеви лъчи по плажовете на Черно море е традиция в България от 1980 г., възникнала като символ на зараждащия се живот от свободомислещите хипи движения и рок хита на "Юрая Хийп" - "July Morning".

Джулая ще бъде само началото на серия ексклузивни морски партита на южния плаж с цяла поредица световни хаус артисти.