Бейби бум в зоопарка Бургас - само за шест дни са се родили 42 животни. 

Антилопата Кана е най-новото бебе в бургаския зоопарк. Тя се е родила само преди два дни и вече е неотлъчно до майка си, като следва всяка нейна стъпка.

"В нашия зоопарк това обичайно явление за пролетно-летния сезон, но тази година рожбите станаха много - между 40 и 50. Когато има бейби бум в зоопарк, а не в живата природа, това означава, че условията в този парк са добри", каза пред bgonair собственикът на зоопарка Кръстьо Дъбов.

Най-малките обитатели на зоопарка са радост за чужди и български туристи. Посетителите на зоопарка могат да разгледат също двойката сиви короновани жерави, които също вече има своето първо потомство. Двете малки са единствени от този вид в зоологическите градини в България.

"Патагонски маречки имаме три, малки зайчета, паунчета на три дена. От шарените катерички имаме 4 бебета", разказа още Дъбов.

В обособените четири контактни зони посетителите могат да общуват, да се снимат и да хранят различни животни. Те са специално подбрани - социални, дружелюбни, не са опасни и дори децата могат да се запознаят отблизо с тях.