Пясъчна фигура на пророчицата Ванга изваяха Пол и Реми Хогард на плажа в Бургас. И двамата са фенове на езотеричното, на гадателските или екстрасенски способности. Това ги е предизвикало да направят портрета на Ванга.

Снимка: БТА

Пясъчната фигура на българската пророчица е изваяна до бар Bay Watch.

Снимка: БТА

Пол и Реми Хогард бяха в Бургас и миналата седмица. Когато не са в морския град живеят в къщата си в старозагорското село Михайлово.

Снимка: БТА

Те бяха тук и за 1 март, когато изработиха пясъчна мартеница, сърца и новородено бебе, което символизираше възраждащия се през пролетта живот. С този проект двамата участваха виртуално във фестивал на пясъчните фигури в Перу. Артистичното семейство бе в Бургас и дни преди Свети Валентин - празникът ва влюбените. Тогава те изваяха две огромни сърца върху дигата, отбелязва meduzata.com.

Пясъчните артисти обикалят света и правят различни скулптури от пясък. През 2020 година заради коронавируса останаха тук, защото нямаше фестивал в Америка, където неизменно се включват. Семейството се занимава с изкуство повече от 20 години, като работи по целия свят.