Служители от сектори "Специализирани полицейски сили" и "Специални тактически действия" към Областната дирекция на МВР в Бургас и бургаската жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие, ще патрулират от 1 март до 4 март по местата с голямо струпване на хора, съобщават от полицията в крайморския град.

Под особено наблюдение ще бъдат централна градска част, района на железопътната гара и двете автобусни гари.

Заповедта е издадена от директора на полицията старши комисар Емил Павлов по повод честванията на националния празник на България - Трети март.

Патрули ще има и във външния периметър на големите търговски вериги и моловете. Паралелно с това продължава патрулирането със служебни кучета, стартирало в средата на февруари. Целта на проверките е предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и антитерористични действия.

Отчитайки успеха при осъществяването на антитерористична патрулираща дейност и в предходни периоди, от ръководството на Областната дирекция на МВР в Бургас е взето решение полицейски патрули да покриват изброения периметър и по време на други национални празници или при провеждане на големи масови събирания, като концерти и фестивали, особено характерни за летния сезон в Бургас, посочиха от полицията.