Двайсет двойки са заявили в Бургас желание за сключване на граждански брак на дати с най-много повтарящи се числа. Записвания са започнали още в първия работен ден на годината. Това съобщиха от пресслужбата на общината. От там казаха, че продължава тенденцията най-търсени сред младоженците да са дати, които се помнят лесно. През тази година те са най-много през февруари месец.

Например за 2.2.2020 г. засега са се записали 4 двойки, за 20.2.2020 г. - 6 двойки, за 22.2.2020 г. са 2 двойки и за 29.02.2020 г. - 3 двойки. Към момента има 5 бъдещи семейства, които са избрали датата 10.10.2020 г. Разбира се, тези цифри ще нараснат значително с наближаването на изброените дати, добавиха от общината. От там информираха, че на 2 януари е било и първото бракосъчетание в Бургас за настоящата година. Последната сватба за 2019-та пък е била в последния работен ден от годината - 31-ви декември.

Общият брой на бракосъчетанията в морския град през миналата година е бил 973. В това число попадат и сключените 65 смесени бракове с чуждестранни граждани. При тях единият от партньорите най-често е от Русия, Украйна или Турция, но се срещат представители и на по-екзотични и далечни дестинации като Йемен, Индия и ЮАР.

През миналата година изнесените сватби на открито са били 14, а традиционно най-предпочитаните места са Морската градина и острова "Света Анастасия".

Като нова и нестандартна романтична дестинация за сключване на брак се оформя Авиомузея в Бургас, след като една от двойките се престраши и реши първа да скрепи своя брачен съюз на крилото на ТУ-154, казаха от пресслужбата общината.

Най-активният сезон за женитба през миналата година е бил периодът от април до октомври, а месецът с най-много венчавки - септември.