По сигнал на граждани, с помощта на специализирана техника за видеонаблюдение, проверяващите са наблюдавали част от територията на Държавно горско стопанство- Садово.

В неделя десет лица, пет от които с извадени и сглобени ловни пушки, се отправят към посоченото място, където има уловена дива свиня на заложена примка. Лицата водят със себе си и две ловни кучета. Екипът на подвижната горска стража към РДГ-Бургас издебва подходящ момент и залавя бракониерите. Служителите веднага сигнализират в РУ „Полиция" - Сунгурларе.

На нарушителите са съставени 11 акта по Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани и предадени в полицията са 5 бр. ловни пушки и 3 бр. примки. Уловеният дивеч е конфискуван.

Със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ловуването бе забранено в деня на първи и втори тур на президентските и местни избори. Единствено ловуването по линия на организирания ловен туризъм в тези дни бе позволено, тъй като има сключени договори и предварителни заявки.