Те предложили най- аткративните цени на публичния търг с тайно наддаване обявен от данъчните в града. Първият по рода си търг за конфискувано злато и сребро е преминал при изключителен интерес, информира Христо Узунов- пресаташе на Бургаската дирекция.

Достигнатата цена от близо четвърт милион лева е била много над начално обявената тръжна цена. Благородните метали са били разпределени в 6 групи, всяка от тези групи с посочена начална цена, предаде Дарик.

Купувачите са определени след разглеждането на получените 29 ценови оферти. До края на годината НАП-Бургас ще обяви публичен търг за още близо 30 кг злато и сребро. Изделията вече са каратирани. Всички са конфискувани в полза на държавата при различни операции на митническите власти за предотвратяване на контрабанден внос.

От приходната администрация напомнят, че в подобен вид търгове право на участие имат само специализирани търговци, с лиценз за преработка, търговия и продажба на благородни метали. По-голямата част от изделията са бижута - гривни, пръстени, синджири и обеци, някои от тях могат директно да бъдат пуснати в продажба, без да се изисква претопяване.