”Вашингтон пост”: Има доказателства за връзката Тръмп-Путин

Последно обновяване: 14:08 | 8 март 2018
Сн.: БТА
Доналд Тръмп отрича да е търсил връзка с Кремъл преди встъпването му в длъжност
Спецпрокурорът на САЩ Робърт Мюлер, който разследва намесата на Русия в изборите в САЩ, е събрал доказателства за връзка на щаба на Тръмп с Кремъл. stat
 Това съобщава "Вашингтон пост", като се позовава на свои източници.

Става дума за секретна среща на шефа на частната военна компания "Блекуотър" Ерик Принс и шефа на руския Фонд за преки инвестиции Кирил Дмитриев, близък до Владимир Путин.

Срещата е станала на Сейшелите седмица преди встъпването на Тръмп в длъжност като американски президент. Според прокурора Мюлер, това е бил един от опитите да се установи връзка между новата американска администрация и Москва.

В своите показания пред конгреса на САЩ Принс не отрече, че е имало такава среща, но я определи като "случайна". Шефът на "Блекуотър" обясни, че е бил на Сейшелите като бизнесмен, а не като представител на Тръмп.

Тази информация обаче бе опровергана от Джордж Надер, американски бизнесмен и партньор на Принс от ливански произход. Надер заяви ,че срещата е била организирана от него и сам е участвал в разговорите.

Темата на срещата е била обсъждане на бъдещите отношения на Вашингтон и Москва. Самият Принс няма официален пост в екипа на Доналд Тръмп при предизборната му кампания, но свидетели казват, че се е представял като "неофициален представител" на новоизбрания тогава американски президент.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За климатичните промени и величието


Доналд Тръмп, президент на САЩ, към американците
Еманюел Макрон, президент на Франция, към американците
22%
гласували: 471
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

13 март 2018 г.

Доналд Тръмп уволни държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън, като на негово място постави директора на ЦРУ Майк Помпейо.


Психолог: Поне седмица се адаптираме след часовата смяна

Хората, които страдат от безсъние и които са по-изнервени и тревожни, по-трудно се адаптират към преминаването към лятно или зимно часово време