Унгарски политик: Мигрантите направиха Виена мръсна и бедна

Последно обновяване: 12:23 | 7 март 2018
Редактор: Лилия Чалева
Сн.: YouTube
Янош Лазар в ”мръсна” Виена, кадър от видеото
Имигрантите напълно са променили част от австрийската столица, казва Янош Лазар, началникът на кабинета на унгарския премиер Виктор Орбан. stat
Той пусна във Фейсбук видеоклип на свое посещение в квартал на Виена, който, според него, е станал по-мръсен, по-беден и с увеличена престъпност заради мигранти, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В това видео Лазар предупреждава,  че унгарската столица Будапеща може да заприлича на този неустановен виенски квартал, ако опозиционните партии "пуснат мигрантите".

На 8 април в Унгария се произвеждат парламентарни избори и силно антиимигрантски настроената партия Фидес на Виктор Орбан е превърнала мигрантите в основна тема на кампанията, отбелязва АП.

"Улиците очевидно са по-мръсни, районът очевидно е по-беден, а престъпността е нараснала. Ако ги пуснем да влязат и те заживеят в нашите градове, последиците ще са престъпност, обедняване, мръсотия, нечистотия и невъзможни благоустройствени условия. Ние работим за предотвратяване на това явление", заявява Лазар.

За разлика от думите му, в пешеходната зона, показана във видеото, не може да се види мръсотия или разстройство.

По думите му обаче в този виенски квартал са останали само пенсионери "сред белите и християните", а "всеки друг е имигрант", за който се създава "град в града".

"Във Виена има много училища, където не са останали никакви бели виенчанчета, има само деца на мюсюлмански имигранти и имигранти от Близкия изток", казва Лазар.Според австрийските вестници видеото на Янош Лазар е от виенския квартал Favoriten, където е известно, че има голям дял имигранти - 32,8%. Районът се намира на юг от вътрешните квартали на Виена.ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За отмяната на постановлението за интеграция на бежанците


Емил Радев
евродепутат от ГЕРБ
Валери Жаблянов
БСП
5%
гласували: 237
95%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

8 февруари 2016

Министрите на вътрешните работи от 15 европейски страни, сред които България, постигнаха съгласие да държат Балканския маршрут за миграция затворен.


Намали ли акцията на Зукърбърг натиска върху Фейсбук?

Може ли медийната акция на Марк Зукърбърг да намали натиска върху Фейсбук?