Борисов смени зам.-министър на туризма

Последно обновяване: 16:51 | 8 февруари 2018
Редактор: Таня Тодорова
Сн.: Министерство на туризма
Милко Теофилов е освободен по негова молба
Министър-председателят Бойко Борисов освободи по негова молба Милко Теофилов като заместник-министър на туризма, считано от 15 февруари. stat
Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.
На длъжността е назначен Любен Кънчев. Той е магистър по френска филология от СУ „Св. Климент Охридски“, има и втора специалност „Български език и литература“. Над 30 години е работил на различни позиции в БНТ.

От 2012 г. е заместник-кмет в община Костинброд с ресори образование, култура, социални дейности, спорт и туризъм.

Милко Теофилов бе назначен за Заместник-министър на туризма на Република България през юли 2017 г. На тази длъжност той спомага за определянето и насърчаването на инвестиционни възможности за частните капиталови инвеститори и инвеститорите в рисков капитал. Той съдейства за подготовката на българското председателство на Съвета на Европейския съюз от януари до юни 2018 г.

Зам.-министър Теофилов притежава диплома по промишлено инженерство, издадена от Института за технологии в Карлсруе, Германия, а свободното си време прекарва със семейството си в Мюнхен.

Другият заместник-министър на туризма е Ирена Георгиева.
ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Беше ли вотът на недоверие подплътен със сериозни мотиви


Корнелия Нинова
председател на БСП
Цвета Караянчева
председател на Народното събрание
63%
гласували: 54
37%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

25 януари 2018

Не мина исканият от БСП вот на недоверие към правителството. „За“ гласуваха 103 народни представители, „против“ – 131, „въздържал се“ - 0.


Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.