Стокообменът Русия-Гърция бележи рязък ръст

Последно обновяване: 12:54 | 14 май 2017
Редактор: Димитър Михайлов
Сн.: БТА
Президентът на Русия Владимир Путин и гръцкият премиер Алексис Ципрас отбелязаха добро развитие на двустранните отношения
Стокообменът между Руската федерация и Гърция е нараснал с 80 процента за първите два месеца на тази година, заяви Путин. stat
Има някои позитивни тенденции, те се отнасят и за обема на стокообмена, той се увеличи миналата година с над четири процента. А за първите два месеца на тази година - с 80 процента. Със страните от Европейския съюз имаме като цяло 43-процентно увеличение на стокообмена, заяви Путин на среща с гръцкия премиер Алексис Ципрас.

Путин отбеляза, че Русия и Гърция имат в дневния ред добри двустранин проекти , "които за съжаление в момента се намират в замразено състояние", но имат добри перспективи за развитие.

От своя страна Ципрас заяви, че напредъкът, постигнат в руско-гръцките отношения, е значителен, но остават много открити въпроси, които е необходимо да бъдат обсъдени, предаде БТА.

Най-важното е обсъждането на нашите позитивни тенденции в двустранния стокообмен и на ситуацията в региона като цяло, каза Ципрас.

Гръцкият премиер съобщи, че нараства потокът от руски туристи в Гърция. Голяма роля за това играе смесената руско-гръцка комисия.

Много е важно, че нашето министерство действа в рамките на традицията на развитие и разширяване на руско-гръцките отношения, защото това е база за руско-гръцкото сътрудничество, заяви Ципрас


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Кой е спасил българските евреи?


Мария Захарова, говорител на МВнР на Русия
Екатерина Захариева, министър на външните работи на България
20%
гласували: 433
80%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

27 март 2017

Руският опозиционер Алексей Навални е осъден за организиране на протест.


Туристическият бизнес с въпросителни за втори лифт в Банско

Туроператори и представители на туристическия бранш са сериозно притеснени от възможността за изграждане на втори лифт в Банско.