Кабинетът даде 940 000 лв. на Зографския манастир

Последно обновяване: 10:58 | 6 декември 2017
Редактор: Надежда Христова
Сн.: БТА
Бойко Борисов целува ръка на игумена на Зографския манастир архимандрит Амвросий
Министерски съвет даде 940 000 лева за ремонт на южното крило на манастира "Свети Великомъченик Георги - Зограф" в Атон. stat
Правителството одобри с постановление допълните разходи по бюджета на Министерския съвет в размер на 940 000 лева за Дирекция "Вероизповедания", за да извърши довършително-ремонти работи и изграждане на комуникациите в манастира, съобщи пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов по време на днешното правителствено заседание.

Той уточни, че средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2017 г.

Финансовият министър допълни, че светата обител е информирала, че с тези средства ще се осигури необходимият ресурс за цялостно завършване на реконструкцията на това крило.

В знак на благодарност игуменът на Зографския манастир архимандрит Амвросий подари на премиера чудотворна икона на "Св. Георги".

"Вие поискахте 230 000 лева, ние опуснахме 900 000 за цялото крило, за да направите Зографския манастир така, както трябва", обърна се Бойко Борисов към архимандрит Амвросий.

Премиерът благодари за чудотворната икона и се надява средствата да помогнат светата обител да стане "максимално хубава и добра".

Той обяви, че днес в 12 часа ще се среща и с патриарх Неофит.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Беше ли вотът на недоверие подплътен със сериозни мотиви


Корнелия Нинова
председател на БСП
Цвета Караянчева
председател на Народното събрание
63%
гласували: 54
37%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

25 януари 2018

Не мина исканият от БСП вот на недоверие към правителството. „За“ гласуваха 103 народни представители, „против“ – 131, „въздържал се“ - 0.


Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.