Кабинетът даде 940 000 лв. на Зографския манастир

Последно обновяване: 10:58 | 6 декември 2017
Редактор: Надежда Христова
Сн.: БТА
Бойко Борисов целува ръка на игумена на Зографския манастир архимандрит Амвросий
Министерски съвет даде 940 000 лева за ремонт на южното крило на манастира "Свети Великомъченик Георги - Зограф" в Атон. stat
Правителството одобри с постановление допълните разходи по бюджета на Министерския съвет в размер на 940 000 лева за Дирекция "Вероизповедания", за да извърши довършително-ремонти работи и изграждане на комуникациите в манастира, съобщи пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов по време на днешното правителствено заседание.

Той уточни, че средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2017 г.

Финансовият министър допълни, че светата обител е информирала, че с тези средства ще се осигури необходимият ресурс за цялостно завършване на реконструкцията на това крило.

В знак на благодарност игуменът на Зографския манастир архимандрит Амвросий подари на премиера чудотворна икона на "Св. Георги".

"Вие поискахте 230 000 лева, ние опуснахме 900 000 за цялото крило, за да направите Зографския манастир така, както трябва", обърна се Бойко Борисов към архимандрит Амвросий.

Премиерът благодари за чудотворната икона и се надява средствата да помогнат светата обител да стане "максимално хубава и добра".

Той обяви, че днес в 12 часа ще се среща и с патриарх Неофит.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Фалшива новина ли е..., а ти помниш ли...?


Деница Златева, зам.-председател на Националния съвет на БСП
Севдалина Арнаудова, ПР на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов
74%
гласували: 193
26%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

10 ноември 2017 г.

Досегашният зам.-финансов министър Кирил Ананиев беше избран от парламента за здравен министър, след като проф. Николай Петров подаде оставка.


Арх. Здравков: Строителният бум на жилища ще е до 2019-а

Има бум в строителството в София, но няма данни за срив на пазара. Голям е интересът към три района, каза главният архитект на столицата в интервю за Дир.бг.