Конгресмен: Престанете да дирите руски призраци в килера

Последно обновяване: 20:56 | 18 юни 2017
Редактор: Мануел Насименто
Сн.: Официален сайт
Председателят на комисията по разузнаване на конгреса на САЩ Девин Нунес
Председателят на комисията по разузнаване на конгреса на САЩ Девин Нунес заяви, че „никога не е имало какъвто и да е контакт между Доналд Тръмп и руснаците“. stat
Той призова политиците в страната „да престанат да преследват руски призраци в килера“, предаде Politico, цитиран от Агенция "Фокус".

„Не смятам, че има какъвто и да е контакт, сблъсък на интереси. И знаете ли какво стана след като посочих това? Всички големи вестници в страната убиха реномето ми. Защо ли? Защото казвах истината – никога не е имало какъвто и да е сблъсък на интереси между Доналд Тръмп и Русия“, заяви той по време на среща със спонсори на Републиканската партия на САЩ в щата Калифорния.

„Казвам ви, какъвто и да е краят на тази история, ще има огромно, огромно разделение в тази страна“, посочи той.

Нунес посочи, че разследването за предполагаемата руска намеса на президентските избори в САЩ отвлича Вашингтон от по-големи проблеми като от дебатите за здравната система например.

„Републиканците можем да свършим по-добра работа, ако престанем да преследваме руски призраци в килера и се заемем за реална работа“, посочи той.

„Всяка нощ има нова и нова история в медиите. Истории, които имат нещо общо“, посочи конгресменът. „Всичко е срещу Тръмп, срещу Републиканската партия, тръбят се глупости. И те продължават да ги пробутват“, добави той.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За климатичните промени и величието


Доналд Тръмп, президент на САЩ, към американците
Еманюел Макрон, президент на Франция, към американците
22%
гласували: 380
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

1 юни 2017 

Доналд Тръмп обяви, че оттегля САЩ от Парижкото споразумение за климата.


ЕС ще отреже от помощта за Турция

Лидерите от Европейския съюз са поискали Европейската комисия да проучи въпроса за съкращаване на предприсъединителната помощ за Анкара по "отговорен начин".