Президентът: Гневът на хората е справедлив

Последно обновяване: 15:06 | 10 юли 2017
Редактор: Виктор Стефанов
Сн.: БТА
Около 1000 човека протестираха на 9 юли по улиците на Асеновград и поискаха справедливи наказания за виновните за боя над деца
Мисля, че гневът на хората е справедлив, но той не трябва в никакъв случай да се използва за политически цели, за да не се стигне до етническо напрежение. stat
А това би било е изключително опасно.

Това каза президентът Румен Радев в отговор на въпрос за напрежението в Асеновград и за това, че вече протести има и в Бяла и Смолян, където бяха пребити двама млади мъже.

Има краткосрочни мерки, спешни, незабавни, и това е органите на реда да овладеят положението и да не се допускат следващи провокации, добави президентът.

Дългосрочните мерки ги знаем и те вече не са с писане на безкрайни стратегии за интеграция, а с реални действия по отношение на социално включване, на образование, на ефективни социални политики, коментира Румен Радев.

Напрежението в Асеновград не е етническо, напрежението е в резултат на дълго толерирано чувство за безнаказаност, каза по-рано главният прокурор Сотир Цацаров.

Това съзнание за безнаказаност не е само в резултат на извършени криминални прояви, а то продължава в тези български градове и села, където в ромските махали се толерира незаконното строителство и ред административни нарушения, на които се гледа по-снизходително, коментира той.

КОМЕНТАР: Ромският проблем у нас е държавническа „цигания”ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

"Нотариат" ли е парламентът?


Румен Радев
Президент на РБ
Цвета Караянчева
Председател на НС
90%
гласували: 454
10%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

24 януари 2018 г.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова отчетоха първата си година в президентството.


Западът не отчете манталитета на руснаците, сплоти ги

Постоянно обновявайки резултатите от вчерашните президентски избори, всички руски вестници тази сутрин обръщат внимание на един най-съществен според тях факт.