Евакуираха 4 селища в Португалия заради пожари

Последно обновяване: 16:33 | 11 август 2017
Редактор: Димитър Михайлов
Сн.: БТА
Пожарни коли бързат за потушаване на огъня
Четири населени места бяха евакуирани в Португалия заради многобройните горски пожари. stat
По данни на португалската служба за гражданска защита над 2100 пожарникари гасят пламъци на 170 места из цялата територия на Португалия, предадоха ДПА и БТА.

За потушаване на пожарите са задействани и общо 680 противопожарни автомобила и 15 самолета.

Най-тежка е обстановката в община Абрантеш, на около 130 км североизточно от Лисабон. Вчера жителите на четири села бяха евакуирани, след като се оказаха непосредствено застрашени от пожарите. Някои от тях, повечето възрастни хора, бяха изпаднали в паника.

Има напълно унищожена къща, а през нощта магистрала и второстепенен път бяха затворени, но към момента са отворени отново за движение.

Въпреки продължаващата суша в региона и силните ветрове през нощта почти всички пожари са били овладени, каза пред португалската национална телевизия кметът на Абрантеш Мария ду Сеу Албукерке.

По отношение на горските пожари тази година е най-тежката за Португалия от 2005 г. насам.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За причините за наводнението в Мизия


Инж. Венцислав Василев
областен управител на Враца
Д-р Виолин Крушовенски
кмет на Мизия
11%
гласували: 340
89%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

7 октомври 2016

Близо 480 души са загинали в Хаити според последна равносметка за жертвите от особено мощния ураган Матю, бушувал в Карибския район преди да се насочи към югоизточното крайбрежие на САЩ. Четири са жертвите в Доминиканската република, големи щети има в Куба и на Бахамите.


Туристическият бизнес с въпросителни за втори лифт в Банско

Туроператори и представители на туристическия бранш са сериозно притеснени от възможността за изграждане на втори лифт в Банско.