Обезщетяват над 30 000 МВР служители за униформите

Последно обновяване: 14:22 | 15 юли 2017
Редактор: Димитър Михайлов
Сн.: Павлин Даскалов, Dir.bg
Служители на МВР протестират пред парламента
Над 30 хиляди служители в МВР ще получат финансови обезщетения за униформи за периода от края на 2011 до края на 2015 година. stat
Това каза пред „Фокус“ заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

По думите му, причината за липсата на униформено облекло е свързана с обжалване на обществени поръчки, по които компетентните органи не са се произнесли в рамките на годината и затова процедурите не са били довеждани докрай, а през следващата година се е налагало всичко да стартира отново.

Ципов увери, че занапред проблемът трябва да бъде решен.

„В момента подготвяме постановление на Министерски съвет за предоставяне на тази сума. Тези средства ще бъдат предоставени по бюджета на МВР. Надявам се, в рамките на следващите няколко месеца тези суми да бъдат изплатени. От края на 2015 година, когато беше проведена такава процедура, МВР има сключено рамково споразумение с изпълнители, които да произведат и да предоставят съответните артикули. Затова всички служители ще получат своите униформи за 2016 и 2017 година. Надявам се занапред да няма такива казуси, които трябва да бъдат решавани по този начин“, обеща той.

За исканията на синдикатите в МВР, свързани с увеличението на заплатите, Красимир Ципов обясни, че това ще се случи следващата година.

Той подчерта, че МВР работи сериозно по противодействието на контрабандата в резултат на което ще се повишат и приходите в държавния бюджет.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За искането на БСП за актуализация на бюджета в сектор "Сигурност"


Цветан Цветанов
председател на ПГ на ГЕРБ
Корнелия Нинова
председател на ПГ на БСП
19%
гласували: 210
81%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

4 май 2017

Парламентът гласува кабинетът "Борисов 3".


Скоро няма да отпадне забраната за продажба на земя

Управляващите мислят за нова регулация на поземлените отношения, а не как да забранят продажбата на земеделска земя на чужденци, завиха от ГЕРБ.