Павлова: Европредседателството ни заслужи позитивни оценки

Последно обновяване: 10:35 | 11 март 2018
Редактор: Димитър Михайлов
Сн.: БТА
Министърът за Българското европредседателство Лиляна Павлова заяви, че сме успели да върнем Западните Балкани като глобална тема
Европредседателството върви успешно. В пълен ход е. Върви изключително добре, оценките са позитивни, заяви министър Лиляна Павлова. stat
„Скандалите, за които се говори, са вътрешнополитически. Отзвук за тях на този етап няма външен. Те са вътрешнополитически – между управляващи и опозиция“, подчерта министър Павлова пред БНТ.

„По-скоро смятам, че те са опит на нашите опозиционери да създават в българите усещане за политическа нестабилност“, допълни тя.

Министър Павлова коментира и темата за европейската интеграция на Западните Балкани.

„От ден 1 сме казали, че за нас Западните Балкани беше важно да ги върнем изобщо като тема, глобална тема, в дневния ред на Европа“, посочи тя.

Говорим за европейска перспектива за Западните Балкани. Задача номер 1, която бяхме поставили, вече е изпълнена. Първият успех на европредседателството вече е факт – да върнем тази тема в общоевропейския дневен ред, защото те бяха изпаднали от дневния ред на Европа“, допълни Павлова.

По думите ѝ не трябва да бъдат давани „фалшиви очаквания“ за дата на присъединяване, защото пред държавите от този регион предстои много работа. „Да покажат желание в този процес, защото никой не може да свърши тяхната работа“, подчерта министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС.


Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ


Психолог: Поне седмица се адаптираме след часовата смяна

Хората, които страдат от безсъние и които са по-изнервени и тревожни, по-трудно се адаптират към преминаването към лятно или зимно часово време