Корнелия Нинова: Умишлено провалиха КСНС

Последно обновяване: 18:52 | 10 октомври 2017
Редактор: Мануел Насименто
Сн.: bTV Media Group
Корнелия Нинова: Политическата класа на прехода не се бори с корупцията, а я прави
Консултативният съвет по национална сигурност беше провален умишлено от управляващите, които не искат да се борят с корупцията, каза Корнелия Нинова. stat
В подкрепа на тезата си лидерът на БСП прочете в студиото на bTV част от представените там доклади.

В един от тях се казва, че „невинаги корупцията е престъпление“, а в друг – че „една от основните причини за несправянето с корупцията е липсата на ясна дефиниция на понятието“.

Президентът обяви, че всички са потвърдили писмено присъствието си. Не всички дойдоха, а онези, които си тръгнаха предварително, не бяха обявили, че ще си ходят.

Става въпрос за Цветан Цветанов, Мустафа Карадайъ, Владислав Горанов, Веселин Марешки. По закон те трябваше да посочат заместници, но никой не го направи, изтъкна Нинова.

Когато се видя, че няма кворум, от управляващите предложиха антикорупционният закон да се решава в Народното събрание, все едно президентът и КСНС нямат значение, посочи тя.

И добави, че никой от управляващите не е пожелал да представи доклада на Екатерина Захариева за антикорупция, макар държавният глава да го е поискал.

„Какво е това? Какво показваш с това пренебрежение? Унижаваш институцията!“, възмути се Нинова.

В проектозакона на ГЕРБ корупцията е сведена до административно нарушение, което се наказва с глоба. Ние искаме да се смята за престъпление, да има разследване, обвинения и присъди, каза лидерът на БСП.

Политическата класа на прехода не се бори с корупцията, а я прави, заяви тя.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За военните самолети "Грипен"


Цветан Цветанов
председател на ПГ на ГЕРБ
Румен Радев
президент
13%
гласували: 384
87%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

27 април 2017

Президентът Румен Радев връчи на първата политическа сила - ГЕРБ мандат за съставяне на правителство.


Има ли шанс за Македония?

Македонският президент Георге Иванов очаква България да подкрепи незабавно започване на преговори за членство на Македония в Европейския съюз.