Путин и Тръмп уреждат палестинския въпрос по телефона

Последно обновяване: 21:36 | 12 февруари 2018
Редактор: Георги Брандийски
Сн.: БТА
Тръмп е поднесъл съболезнования на Путин за катастрофата на руския пътнически самолет
Руският президент Владимир Путин обсъди усилията за изглаждане на разногласията между израелци и палестинци в телефонен разговор с президента Доналд Тръмп. stat
"Преди малко водих разговор по телефона с президента на САЩ Доналд Тръмп. Обсъдихме, разбира се, и палестинско-израелския въпрос. Искам да Ви предам от него най-добри пожелания", каза Путин в началото на срещата си в Москва с палестинския президент Махмуд Абас, предадоха ТАСС, Ройтерс и БТА.

Пресслужбата на Кремъл съобщи, че в този разговор Тръмп е поднесъл съболезнования на Путин за катастрофата на руския пътнически самолет в Подмосковието, в която загинаха всичките 71 души на борда.

Абас заяви, че Палестинската автономна власт няма да си сътрудничи със САЩ в качеството им на посредник по решаване на близкоизточния въпрос и разчита на създаването на многостранен механизъм, в който Вашингтон да е само един от участниците, по модела на този, с който се постигна иранското ядрено споразумение.

Той определи като "плесница" решението на Вашингтон да прехвърли посолството на САЩ в Израел от Тел Авив в Ерусалим. Абас също изрази от свое име и от името на палестинския народ съболезнования на Путин за катастрофата на руския пътнически самолет.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Кой е спасил българските евреи?


Мария Захарова, говорител на МВнР на Русия
Екатерина Захариева, министър на външните работи на България
21%
гласували: 448
79%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

27 март 2017

Руският опозиционер Алексей Навални е осъден за организиране на протест.


”Святата” република на Радев

Президентът Радев продължава да бомбардира публиката с думи, които тя иска да чуе.