Мигрант призна изнасилване и убийство на германска студентка

Последно обновяване: 17:09 | 11 септември 2017
Редактор: Виктор Стефанов
Сн.: Shutterstock
Афганистанският мигрант е преминал в континентална Европа през Гърция
Млад мигрант, кандидат за убежище в Германия, призна пред съда във Фрайбург, че е изнасилил и убил 19-годишна германска студентка по медицина. stat
Жертвата, идентифицирана пред съда като Мария Л., съгласно германските закони за защита на личните данни, се удави в плитките води на река Драйзам в университетския град през октомври 2016 г., отбелязват ДПА и БТА.

Подсъдимият Хусеин К. за когото се предполага, че е от Афганистан, призна, че е употребил големи количества алкохол и наркотични вещества, преди да свали от велосипеда случайно преминаващата край него млада жена, да я изнасили, да я задуши с шал и да я захвърли в безсъзнание в реката. Той помоли семейството й за прошка.

Самопризнанията в германските съдилища могат да доведат до смекчаване на присъдата, отбелязва АП.

Хусеин К. , който е влязъл в Германия през 2015 г., е в ареста от декември 2016 г. Той твърди, че в момента на престъплението е бил на 18 години, но според прокуратурата е бил на 22.

Типичният бежанец - млад мъж от Афганистан или Сирия >>

Ако съдът прецени, той може да бъде осъден не като непълнолетен на 15 години затвор, а като пълнолетен на доживотен затвор.

След задържането му се изясни, че преди пристигането си в Германия е изнасилил и почти убил 20-годишна жена в Гърция.

В Германия се водят дебати за групово депортиране на афганистански мигранти, на които е отказан бежански статут.

За федералния министър на вътрешните работи Томас де Мезиер връщането на афганистанци в родината им трябва да продължи и занапред. Против това са социалдемократите и Зелените.

Крайъгълен камък на дискусията е въпросът доколко Афганистан може да се смята за сигурна страна на произход, за да бъдат връщани на територията му мигрантите. През лятото груповите депортации бяха временно преустановени.

Германия трябва да е горда от топлото посрещане на стотици хиляди кандидати за убежище, много от които бягащи от война и преследване в Близкия изток, каза канцлерът на предизборен митинг пред около 1000 души в рибарското село Щайнхуд, цитирана от Ройтерс и БТА.

После смени посоката: "Това, което се случи през 2015, не може, не бива, не трябва да се случва отново."

Тази фраза Меркел използва непрекъснато по площадите из цяла Германия в кампанията си за изборите на 24 септември, които всички очакват да спечели.ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За отмяната на постановлението за интеграция на бежанците


Емил Радев
евродепутат от ГЕРБ
Валери Жаблянов
БСП
6%
гласували: 220
94%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

8 февруари 2016

Министрите на вътрешните работи от 15 европейски страни, сред които България, постигнаха съгласие да държат Балканския маршрут за миграция затворен.


Трудно време да си генерален секретар на ООН

Трудно време да си генерален секретар на ООН: дебютът на Антониу Гутериш на сцената на годишната среща на световните лидери.