Във Виетнам Тръмп обеща ”грамадна търговия” и посредничество

Последно обновяване: 08:27 | 12 ноември 2017
Редактор: Димитър Михайлов
Сн.: БТА
Президентът на Виетнам Чан Дай Куанг посрещна за разговори Тръмп в Ханой
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща "грамаден обем на търговия" с Виетнам и посредничество в спора за Южнокитайско море. stat
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов да посредничи между страните с териториални претенции в Южнокитайско море, сред които са Виетнам и Китай, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ако мога да да помогна с посредничество или арбитраж, моля уведомете ме. Аз съм добър медиатор и добър арбитър", каза той в началото на срещата си в Ханой с виетнамския президент Чан Дай Куанг.

Двамата разговарят за търговия, заяви Тръмп. Предишните администрации не са разбирали от търговия, добави той и обеща, че занапред САЩ ще бъдат третирани справедливо.

Тръмп заяви също, че Северна Корея "продължава да е проблем" и че се надява китайският президент Си Цзинпин да бъде "от грамадна подкрепа", както и че Русия също ще окаже "грамадна подкрепа".

Американският президент обеща "грамаден обем на търговията" с Виетнам  на стойност "милиарди и милиарди долари" при пристигането си в президентския дворец в Ханой за среща с виетнамския президент Чан Дай Куанг.

Тръмп и Куанг говориха кратко пред репортерите. Пред президентския дворец в дъждовното утро двамата лидери бяха посрещнати от деца, развяващи американски и виетнамски знамена, а оркестър изпълни националните химни на двете страни.

Тръмп е в Ханой на кратка държавна визита и ще даде съвместна пресконференция с Куанг, след което ще отпътува за Филипините.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За климатичните промени и величието


Доналд Тръмп, президент на САЩ, към американците
Еманюел Макрон, президент на Франция, към американците
22%
гласували: 399
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

1 юни 2017 

Доналд Тръмп обяви, че оттегля САЩ от Парижкото споразумение за климата.


Какво разкри казусът ”Главчев”

Правилно е, че Главчев се оттегли. Защото това, което извърши, е наистина недопустимо за една парламентарна демокрация. Но се видя и нещо много страшно.