0
17 юли 2017

Рано ли е Италия да празнува?

"Най-тежкото бедствие извън войната" след обединението на Италия преди повече от 150 години може най-накрая да е отминало за третата икономика в еврозоната.

Кръстосан огънЗа изказването на Макрон, че Льо Пен е подкрепяна от Качински

Всички знаете, кои са приятелите и съюзниците на госпожа Льо Пен. Това са режимите на господата Орбан, Качински и Путин. Те не са отворени и свободни демокрации и в тях всекидневно се нарушават много свободи, а с тях и нашите правила.
- Еманюел Макрон
кандидат за президент на Франция -
Посочването на някакъв съюз между Льо Пен и председателя на "Право и справедливост" е манипулация, а причисляването на Качински към нарушаващите свободата приятели на Льо Пен е крайно неуместно. Ние декларираме, че полското правителство не е съюзник на г-жа Льо Пен. - Полското външно министерство -

32%
гласували: 237
68%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

Европейският парламент е единственият орган на ЕС, чиито членове биват пряко избирани, и една от най-големите демократични асамблеи в света. Неговите 751 членове представляват 500 милиона жители на ЕС. Те се избират веднъж на пет години от гласоподавателите в 28 държави-членки.


Калфин: Бизнесът има достатъчно много права

Бизнес и синдикати остро се сдърпаха за лансираната идея за опадане на надбавките за стаж. Според синдикатите това е отнемане на завоювани социални права.