Изпрати идея

Изпрати мнение

Изпрати снимкa

X

Русия в тежка валутна криза, Путин под натиск

Русия в тежка валутна криза, Путин под натиск

Русия влезе в много опасната спирала на валутната криза въпреки радикалните мерки, приети във вторник, за да бъде спрян сривът на рублата,

18.12 - Жермен Мойон и Карим Талби, Франс прес

Прочети още

Кръстосан огън

За българската връзка в съветите на Медведев към Украйна

Искам да посъветвам украинските власти да се вгледат в опита на своите югозападни съседи, които вече са влезли в ЕС. За шест години след присъединяването на България към ЕС през 2007 г. безработицата се увеличи от 6,9 до 11,8 процента, а чуждестранните инвестиции намаляха за същия период близо девет пъти (от 9,051 милиарда евро до 1,092 милиарда).

- Дмитрий Медведев
министър-председател на Русия -

Цитираните данни са извадени от икономическия контекст в България и в света след 2007-а година, когато последва глобален спад на заетостта и инвестициите. Аз, ако бях на мястото на нашите критици в момента, бих бил много по-притеснен за състоянието на собствената им икономика, за отлива на чуждестранни инвестиции в момента оттам, за изолацията на тяхната икономика.

- Даниел Митов
външен министър на България -
37%гласували: 31263%

Хронология

20 декември 2014

САЩ забраниха инвестициите в Крим и наложиха санкции на 24 украинци и руснаци, както и на няколко компании, които допринасят за дестабилизирането на Украйна.

Снимки