Кръстосан огънЗа европейската сигурност

Алиансът трябва да се противопостави на Русия и да даде на Украйна оръжия, за да се отбранява. НАТО трябва да направи всичко необходимо за защита на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Освен това ще разположим и американска бронирана бригада от близо 4200 военнослужещи за постоянно в Източна Европа през февруари догодина. Изправени сме пред една надигаща се Русия и агресивното й поведение, което представлява предизвикателство за международните правила.


- генерал Къртис Скапароти
върховен главнокомандващ на обединените въоръжени сили на НАТО в Европа
-
Военното сътрудничество на Русия с НАТО и ЕС е замразено не по наша вина. Положението в областта на европейската сигурност е плачевно. Против Русия се води твърда и безкомпромисна информационна война. Звучат заявления за заплаха от страна на Москва към европейските държави, за необходимост от военно сдържане на нашата страна.
Като обосновка на такива действия се тиражира абсурдната теза, че Русия, видите ли, се е доближила до натовския праг. Общо взето всичко е обърнато надолу с главата.
- Сергей Шойгу
Министър на отбраната на Русия
-

10%
гласували: 1439
90%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

19 октомври 2016

"Пътна карта" за уреждане на конфликта в Източна Украйна трябва да бъде утвърдена до края на ноември. Това договарят лидерите от т.нар. нормандска четворка на 5-часова среднощна среща в Берлин.


Иракчани са шокирани и разгневени от сухия закон

Иракчаните са като махмурлии след изненадващото решение на парламента да забрани вноса, производството и продажбата на алкохол.