Кръстосан огънЗа годишнината от анексията на Крим от Русия

Русия бе изправена пред избор - да защити населението на Крим или да го отстъпи на украинските националисти. Взетото решение бе правилно и никой не се е месил във вътрешните работи на Украйна. Събирането на Крим с Русия преди година бе демократична стъпка, а не акт на агресия, както се опитват да твърдят противниците на историческото събитие.
- Сергей Аксьонов
ръководител на Крим -
ЕС не признава и продължава да осъжда присъединяването на Крим и Севастопол към Русия, което определя като нарушение на международното право. Незаконното присъединяване от Руската федерация е пряка заплаха за международната сигурност, със сериозно отражение върху международния правов ред, който защитава цялостта и суверенитета на всички държави. - Федерика Могерини
върховен представител на ЕС за външната политика -

84%
гласували: 799
16%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

25 март 2015

Планът за отпускането на 1,8 милиарда евро в средносрочни заеми, чрез които да се подпомогне балансът на изпадналата в рецесия Украйна, беше одобрен от Европейския парламент.

Международната рейтингова агенция Мудис (Moody's) понижи оценката си за дългосрочната кредитоспособност на Украйна с една степен - от Саа+ до Са.