Кръстосан огънЗа европейската сигурност

Алиансът трябва да се противопостави на Русия и да даде на Украйна оръжия, за да се отбранява. НАТО трябва да направи всичко необходимо за защита на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Освен това ще разположим и американска бронирана бригада от близо 4200 военнослужещи за постоянно в Източна Европа през февруари догодина. Изправени сме пред една надигаща се Русия и агресивното й поведение, което представлява предизвикателство за международните правила.


- генерал Къртис Скапароти
върховен главнокомандващ на обединените въоръжени сили на НАТО в Европа
-
Военното сътрудничество на Русия с НАТО и ЕС е замразено не по наша вина. Положението в областта на европейската сигурност е плачевно. Против Русия се води твърда и безкомпромисна информационна война. Звучат заявления за заплаха от страна на Москва към европейските държави, за необходимост от военно сдържане на нашата страна.
Като обосновка на такива действия се тиражира абсурдната теза, че Русия, видите ли, се е доближила до натовския праг. Общо взето всичко е обърнато надолу с главата.
- Сергей Шойгу
Министър на отбраната на Русия
-

11%
гласували: 1386
89%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

15 септември 2016

Съветът на ЕС по външни работи удължи с шест месеца ограничителните мерки спрямо физически лица и организации в Русия и Украйна.

Външните министри на Германия и Франция Франк-Валтер Щайнмайер и Жан-Марк Еро посетиха Източна Украйна.


Живот в ”клетка за кокошки” - всекидневие за хиляди парижани

За тях няма "мой мил роден дом" в Града на светлините. Вечер, тътрейки крака, те се прибират в своите слугински стаички.