Кръстосан огънПоругаването на паметна плоча на Каймакчалан

Плочата (за българските воини на Каймак-чалан) е незаконно поставена и очакваме от нашите приятели от България да почитат международно признатите процедури за поставяне на паметни плочи.
Очакваме институциите да обезсърчат всички, които поставят паметни плочи на територията на друга държава и които впоследствие могат да бъдат акт на насилие или да предизвикват негативни чувства у гражданите.
... Конфликтите и жертвите от миналото на която и да било страна трябва да бъдат мотив за по-засилено сътрудничество в региона и общи усилия за интеграция в Европейския съюз.
- Министерство на външните работи на Рeпублика Македония, официално съобщение -
Това да чупят с чукове паметници български - ще имат много неприятни срещи след това. И тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат. Защото ние не чакахме никой да ни поиска помощ от Македония - изпратихме и пожарна, и води, и храни, и всички македонци бяха доволни от това, с което България им помогна.
И това ли заслужава българинът? Че ние се отнасяме братски към тях, а да излезе този и да троши плочата. Това подпомага ли нашата дружба? Подпомага ли интеграцията на Македония в Европейския съюз? Ми утре ние трябва да гласуваме за тях... - Бойко Борисов, министър-председател на Република България -

5%
гласували: 387
95%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

2 февруари 2017

САЩ, Канада, Германия, Франция, Белгия и Холандия разкритикуваха решението на румънското правителство за декриминализиране на някои корупционни нарушения.


Радев обречен да трупа точки

Първите 12 месеца на президента Румен Радев показват устойчиви нива на доверие от около 60% и на недоверие – около и под 30%.