0
17 август 2017

Суджуците на властта

Сблъсъкът между ГЕРБ и БСП за новата антикорупционна агенция не е от загриженост как по-ефективно службата да се бори с корупцията, а за контрол на новия орган.

Кръстосан огънОпасна ли е Русия за България?

Във всички изказвания на Столтенберг, на всички стратези, на всички срещи на върха Русия се сочи като основна заплаха за НАТО. Но не допуснах флотилията в Черно море и понесох доста упреци от колегите в НАТО. В доктрината ни, ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО, а руските ракети ще са насочени към България, затова в нашите доктрини участваме като част от общото. Държим на прагматичните отношения с Русия и говорих с Алексис Ципрас догодина при нашето председателство да се постави и въпросът за падане на санкциите срещу Русия.
- Бойко Борисов, премиер на България, лидер на ГЕРБ -
Не разглеждам Русия като сериозна заплаха за сигурността ни. Много българи няма как да забравят приноса на Русия за освобождението на България. Това не значи, че в един или друг момент България и Русия няма да имат разминавания или сблъсъци за политически интереси. Факт е, че ЕС и НАТО имат сериозен проблем с Русия относно Крим, но преминаването на границите, когато едва ли не всичко става истерично и не се води диалог, е вредно за интересите на ЕС, в това число и на България. Важното е да се води диалог с Русия, винаги съм бил за политически диалог. - Сергей Станишев, председател на ПЕС, бивш премиер на България -

20%
гласували: 138
80%