Кръстосан огънЗа незаконната търговия с петрол и изострените руско-турски отношения

Русия има основания да смята, че нейният Су-24 е бил свален, за да се обезопасят доставките на незаконен петрол от Сирия за Турция.Получихме допълнителни данни, потвърждаващи, че петрол от находищата, контролирани от ИДИЛ, в индустриални количества се доставя на територията на Турция. Решението да бъде свален нашият самолет е заради осигуряване на безопасност на тези маршрути за доставка на този петрол именно към пристанищата, откъдето се товари на танкери.
Защитата на туркмените е само предлог.
- Владимир Путин
президент на Русия -
Казвам съвършено открито: ако подобни факти се потвърдят, няма да остана на поста си. При това питам уважаемия Путин - той ще остане ли? Всички знаят страните, от които купуваме петрол. Финансовото министерство на САЩ съобщи, че един от тези, които купуват петрол от "Ислямска държава", е гражданин на Сирия и Русия. Нека първо да отговорят на това.Моята страна се бори с контрабандата на петрол. Ние не сме племенни държави. Ще действаме търпеливо. - Реджеп Ердоган
президент на Турция -

95%
гласували: 1918
5%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

12 септември 2017

Русия обяви, че ше достави на Турция


Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Ротационният председател на ЕС - българският премиер Бойко Борисов, ще бъде домакин на среща на 26 март в българския черноморски пристанищен град Варна.