Кръстосан огънЗа незаконната търговия с петрол и изострените руско-турски отношения

Русия има основания да смята, че нейният Су-24 е бил свален, за да се обезопасят доставките на незаконен петрол от Сирия за Турция.Получихме допълнителни данни, потвърждаващи, че петрол от находищата, контролирани от ИДИЛ, в индустриални количества се доставя на територията на Турция. Решението да бъде свален нашият самолет е заради осигуряване на безопасност на тези маршрути за доставка на този петрол именно към пристанищата, откъдето се товари на танкери.
Защитата на туркмените е само предлог.
- Владимир Путин
президент на Русия -
Казвам съвършено открито: ако подобни факти се потвърдят, няма да остана на поста си. При това питам уважаемия Путин - той ще остане ли? Всички знаят страните, от които купуваме петрол. Финансовото министерство на САЩ съобщи, че един от тези, които купуват петрол от "Ислямска държава", е гражданин на Сирия и Русия. Нека първо да отговорят на това.Моята страна се бори с контрабандата на петрол. Ние не сме племенни държави. Ще действаме търпеливо. - Реджеп Ердоган
президент на Турция -

95%
гласували: 1918
5%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

12 септември 2017

Русия обяви, че ше достави на Турция


Има ли шанс за Македония?

Македонският президент Георге Иванов очаква България да подкрепи незабавно започване на преговори за членство на Македония в Европейския съюз.