КРЪСТОСАН ОГЪН

За климатичните промени и величието

За да изпълня своя официален дълг да защитя Америка и нейните граждани, САЩ ще се оттеглят от Парижкото споразумение за климата... Считано от днес, Съединените щати спират да прилагат необвързващото Парижко споразумение, чиято цел е други страни да получат икономически предимства...
...Аз бях избран, за да представям гражданите на Питсбърг, не на Париж. Време е да поставим Йънгстаун (Охайо), Детройт (Мичиган) и Питсбърг (Пенсилвания) заедно с много, много други места в нашата велика страна по-напред от Париж, Франция. Време е да направим Америка отново велика.
- Доналд Тръмп, президент на САЩ, към американците -
Светът вярва във вас. Знам, че вие сте много велика страна, че Съединените щати бяха основани, за да триумфират навсякъде свободата, истината, разумът против невежеството и мракобесието.
Но не се залъгвайте. За климата няма план Б, защото няма планета Б. И да, ние ще продължим.
Към всички учени, инженери, предприемачи, ангажирани граждани, които решението на президента на Съединените щати разочарова, искам да кажа това: Вие ще намерите във Франция второ отечество... Нека направим нашата планета отново велика. - Еманюел Макрон, президент на Франция, към американците -

22%
гласували: 380
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

1 юни 2017 

Доналд Тръмп обяви, че оттегля САЩ от Парижкото споразумение за климата.


Мадрид ще суспендира автономията на Каталуния

Испанското правителство ще задейства процеса за поемане на контрол върху Каталуния. Лидерът на Каталуния обяви, че ще бъде обявена пълна независимост.