КРЪСТОСАН ОГЪН

За бежанския въпрос и бунта в лагера в Харманли

Макар конкретният повод за бунта да е затварянето на центъра и налагането на карантина, за нас обаче причините са по-дълбоки и поне две. Първо - неадекватната политика на Бойко Борисов по тема бежанци и нежелание да се чуят разумни аргументи. Разбира се, най-важното е как да се действа оттук нататък, за да се гарантира националната сигурност и спокойствието на българските граждани.
- Корнелия Нинова
председател на БСП -
Когато говорите за бежанци и за проблемите, които днес трябва да решава България, повярвайте - ако вие управлявахте, тези проблеми щяха да бъдат в пъти по-големи и по-нерешими с години напред. Кое е позицията ви? Тази, която е в Брюксел и изразяват вашият лидер на ПЕС и вашите евродепутати, или тази, зад която заставате тук и искате да се харесате на българските избиратели? - Цветан Цветанов
председател на ПГ на ГЕРБ -

76%
гласували: 501
24%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

8 февруари 2016

Министрите на вътрешните работи от 15 европейски страни, сред които България, постигнаха съгласие да държат Балканския маршрут за миграция затворен.


Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.