Премиерът обеща нов ред в Здравната каса

Ще има публично управление на НЗОК, здравните вноски няма да се трупат вече в резерв, а ще се харчат.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът обеща нов ред в Здравната каса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бойко ,скриите се,смешници сте и не ви вярваме!!!

Ех, ако можеха гърлата вкъщи да им кажа:Ще ядете шържоли само изчакайте година-две ...... Ама те не ми вярват...Викат пак няма да има по-добре ни заведи някъде другаде. Ами да, тръгвам макар и малко поостарял - не вярвам на безумици и искрено се надявам повевчко да не се връзват.... Не че не искам тук да се оправят нещата, и не съм полагал усилия. Успех на всички ! P.S. Борсата за медицински кадри ще бъде на 16.10 в х-л Родина София.

Този освен да обещава, друго може ли?

КАКВА ФИЗИОНОМИЯ!!А,НЯКОЙ БЪЛЪЦИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА МУ ВЯРВАТ,СИГУРНО ЗАЩОТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕГО И СЕГА НЯМА НАКЪДЕ,НЕ СИ ПРИЗНАВАТ ,ЧЕ СА СЕ ПРЕЦАКАЛИ!!ВЕЛИКО НЕЩО ДА ОБЕЩАЕШ,ВЕЛИКА ГЛУПОСТ ДА ИЗПЪЛНИШ!!

само с ентуцязам не става:)... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Когато я премахнеш тази каса, тиква такава , тогава ще ти се оправи здравеопазването. Писна ми от алчни, некадърни и корумпирани провинциалисти.

До г-н Бойко Борисов и г-н Дянков. Павилно за здравната каса-силен публичен контрол. НЕ, НЕ парите в НОЙ. ГРЕШИТЕ. Направете ревизия на НОЙ. Добре сте запазили резерва, хубаво го държите непипнат-дадете ли го на НОЙ-като дим ще отлети. Здравната каса да си има контрола и бюджета-те колко и да им дадеш ще ги вземат и профукат. Всички (85% от народа) пестим и хората в цял свят пестят в тази криза. Кои са слабите и рискови места: а) засилващата се бедност- нея трябва да спрем и да осигурим, спокойна, топла и НЕ гладна зима за всички; б) с болестите не можем да се справим докато системата не се сложи под контрол и взискателност-част от болниците не лекуват, те искат по-често пациента да е в болница и т.н; в) ОБразованието: Сега пилеят пари без умисъл и нямат опитно и мъдро ръководство. Няма и респект към Игнатов-той няма базична подготовка, умее да лобира и играе, но ние се намъчихме на играчи със съдбите ни. Идете и вижте къде отидоха парите за ремонти на студентския град-общежитяиат ремонтирани и то на приятелите Ви-УНСС, и др., са превърнати във вертепи.Г) общините- и те крадат та пушек правят-там много се краде от общинарите и сега.Там се иска много контрол. Голям прогрес ГЕРБ управление не може да очаква докато не се намали безработицата и бедността-трябват работни места, трябват инвестиции, трябва работеща икономика- а тя съвсем заспа. Трябва и инвестиции държавни за производство на-например важни за вътрешен и външен пазар стоки, защо не коли- хубави и конкурентни, да се произвеждат, търгуват и да има работни места. Един град през 50-те години го разви силно образован, мъдър и пестелив финансист (не БКП човек) и находчив, хитър, власт имащ директор (БКП) именно на база на производство на коли. Градът и сега разцъвтява и е добре. Имам чувството, че виждам този финансист в лицето на Дянков и директора в образа на Бойко. Ха сега двамата направете като тях-развийте България. МОЖЕТЕ, имате качества, ще успеете, но три пъти мисли, тогава реши, пак три пъти обмисли и срежи (народна мъдрост). Това се отнася и за изказванията Ви

женка ни е миналото-женка ни е избирателя- как ще оплождат миналото на дедите ни без бройко.

РЕПЛИКА ( нерегистриран ) 05.10.2010 23:22 Само че колега, освен основното осигуряване, което е задължително за всеки гражданин, в нормална Европа има друго- допълнително осигуряване, без което винаги се налага да доплащаш. Ако обаче имаш допълнителното осигуряване, всичко ти излиза безплатно, дори налагащи се операции и престой в болница.

"Някои хора никога няма да излязат от социализма!". Бъди сигурна(ен), че скоро всички ще излезем от социализма и тогава жална ти майка, ами се моли отново да имаме същата социална осигуреност както при социализма.

БОРИСОВ, пътя е прав, продължи по него, с реформите в здравеопазването! Даваш, вземаш...спирала, път на развитие! Европейските правила, в сектора, спазвай!

Абе преди месец Дянков не каза ли, че резерва на звравната каса не е пипат от нито едно павителство, откакто е създаден през 2000 г.? Каза го пред парламента, нали? А сега шефа му кво вика - ползвали го за да плащат пенсии... Кой говори глупости от двамата? И двамата - то се разбра...

...."Той не се съгласи и с условието на лекарите бюджетът на Здравната каса да бъде отделен от консолидирания бюджет на държавата, но бе категоричен, че парите за здраве ще се използват по предназначение" ..... Ха!!! На какво са му ръкопляскали от Лекарския съюз. Че парите остават в общия кюп?!

За пореден път се убеждажам, че хаоса при това правителство е пълен.Финансовия министър казва едно,след него премиера коренно различно.Тези 190-200 милиона ги дъвчат вече три месец.Вече за втори път Борисов ги обещава тези пари на лекарите. Но дали не се прави на луд?След съставянето на кабинета Борисов забрани на министрите си да използват думата"ЩЕ" , но вече почти година и половина само в бъдеще време се говори.Всичко което се обещаваше преди изборите явно ще остане неизпълнено.Та а тези прословутми 190 милиона не вярвам,защото съм сигурен,че Борисов обеща под натиск без да има идея от къде ще ги вземе.

борисов стига си хленчил бади маж а не педерунгел

Този цървул ще ни закопае генерално...

А вие на негово място какво бихте направили, лесно е да пискаш пред компютъра и да ревеш а пари за пенсионерите от къде да се вземат ако няма??? Те не са ли хора, предложете решения!!!

"А вие на негово място какво бихте направили, лесно е да пискаш пред компютъра и да ревеш а пари за пенсионерите от къде да се вземат ако няма??? Те не са ли хора, предложете решения!!!" "Елементарно Уотсън!". Решението е пенсионният фонд и здравната каса да са самостоятелни, независими от държавния бюджет, юридически лица, със самостоятелно, но контролирано от сметната палата управление! И така, никой да няма право да бърка в техните фондове и да ги преразпределя!

Щом като на нас ние лесно пред компютъра какво да кажем за него - едно копче и телефон - това са негови думи или склерозата е обхванала ББ и всичките му привърженици

"Ще" въведе нов ред заради популизма на предишното правителство,"ще" управлява публично,"ще" извади Горанов, "ще" изплати три транша,"ще"... Не му ли писна да се излага?Ако работеше като пожарникар,до сега да сме изгорели три пъти. Късмет е,че е само ТВ водещ.

Значи от крадците от предното, крадливо управление наследихме бюджет с останали 500 млн.лв. излишък за НЗОк, а тази година честното, открито управление още в средата на годината не можем да намерим пари за лечение.

Това за което говорите го има само в САЩ от белите държави. В цяла Европа, ако не правиш пластични операции или някакви други разкрасявания никой не ти иска никакви пари за нищо ! В повечето държави, дори лекарствата са безплатни и/или частично платени. А това диво раздуване на цените на лекарствата и на всякакви манипулации докара цените да са по-високи от тези в стара Европа.

Само че колега, освен основното осигуряване, което е задължително за всеки гражданин, в нормална Европа има друго- допълнително осигуряване, без което винаги се налага да доплащаш. Ако обаче имаш допълнителното осигуряване, всичко ти излиза безплатно, дори налагащи се операции и престой в болница.

Оказа се ,че след 20 години пладнешки грабеш и далавери икономиката ни е един балон и няма пари за нищо.Май трябва да започнем отначало и с нови хора,защото нов бърдак със стари курви не се прави.

Българино, събуди се! Разбра ли Дянков защо е удобен на Борисов? 500 милиона резерв на Здравната каса, а болниците в страната пищят от натрупани дългове! Защо бе господа управляващи досега не ги раздадохте! Защо трябваше лекарите на се разбунтуват и ХОП има пари, че чак и за пенсии ще ги давате!! Вие станахте СМЕШНИ, СМЕШНИ, ВИЕ се объркахте - ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИТЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ И ТО ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ!!

Некадърство е малко да се каже за тях. Те са престъпно АЛЧНИ-УПОТРЕБЯВАТ ВЛАСТТА СИ ДА КРАДАТ С ПЪЛНИ ШЕПИ ОТ НАС

Никой не може да ти даде това, което Бойко може да ти обещае!

Къса е паметта ви, чада мои! След натвореното през последните петилетки и в условията на криза, дори за юначния генерал-лейтенант-премиерминистър-д-р Бойко е узорващо да върже двата края и да огрее навсякъде! Зер,ако беше лесно да се реформира, Серж, Доги,Боря,Ваня и т.н. отдавана да са свършили тая работа. Те свършиха по-важното,обаче:добре опоскаха държавицата ни, та сега се облизват отстрани и гледат сеир! А вие зяпахте,блеехте и сега имате неприятни усещания?!? Хак ви е!

Дедо Трайчо, трай си и не се излагай, че много си облъчен...

КЪДЕ СА НИ ПАРИТЕ ДО СЕГА-В ЛЪСКАВИ СГРАДИ,КОЛИ ,СТОЛЧЕТА ОТ ПО 500 ЛЕВА ДА НЕИМ СТАНЕ НЕЩО НА ЗАДНИЦИТЕ,А ДА НЕГОВОРИМ ПО КОЛКО ЧОВЕКА КЛЮФТЯТ ПО 8 ЧАСА ТАМ. А КОЛКО СЕ Е ОТКЛОНИЛО ОТ ТАМ САМО ГОСПОД ЗНАЕ. НО ТО СЕ ВИЖДА ТЕЗИ ПАЛАТИ СА С НАШИ ПАРИ. БОЙКО,ИВАНЧО ДРАГАНЧО ВСЕ ЕДНО КОТИЛО СА.........

Ех, премиерче.. пак се изказа.

Сигурно ли е , че се прави всичко възможно за да се увеличи събираемостта на осигурителните вноски? Струва ми се , че големите фирми , които не са коректни към НОИ биха решили въпроса с пенсионните фондове при съответстващата политика на държавата към тях. Не бива почтените платци да поемат и тук, както и в Топлофикацията и Енергоснабдяването чужда вина.

Как прецениха,че трябва да се вдига вноската с 3 %? Или пак е хей така - на пожар ...

Много му здраве на живота без здраве!

Ей тва е лаф! :)

Дайте разумно обяснение, защо след като ББ е вече повече от 1г. и половина на власт няма нито един осъден от "тройната коалиция, която краде". А днешните изказвания на управляващите по темата здравеопазване са шизофренни!

При следващият мандат на някой си - ще има осъдени и от тия - сегашните... Така че...

търси автор - оруел...

2030 година. Българският министър председател, Мехмед Мустафа, апелира към всички мюсюлмани, да спазват човешките права на българското малцинство.

2030 година- турция не е в ес поради граница с циганска държава

"А дано, ама надали" Самият виц е за първата брачна нощ на Манго и Айше. Пита той - "а дано си честна?" - отговорът е вече казаният.

кво сакате от човека,он си каза толкуз мож -е па и тва ви е мнооо

Възмутен съм от псевдо хората които пишат по форумите. Всички проблеми сега се изсипват на главата на Бойко, а за тях се погрижиха тройната ламя и нейните крадци. А тези дето пиша глупости по форумите, са явно с 1/2 мозъчна гънка и предпочитат да дрънкат глупости, а не да мислят. То да се мисли е трудно. Да се лежи, плаче, хленчи, мърмори, клюкарства, краде - КЪДЕ КЪДЕ ПО-ЛЕСНО. Успех мързеланковци. Дрънкайте - Вашата идва. Редът ще е такъв, че няма да можете да крадете и хленчите. Хлип, хлип, хлип...

Тази тройна ламя я няма от 2 години! Писна ми да слушам за нея! Като е некадърник Борисов да даде властта на някой по-кадърен! Не съмдлъжен да му търпя леващините!

Господин много възмутен, дайте поне една причина, поради коята да започнем да си смислим, че ГЕРБ са по-различни от предишните управляващи. :-) Предните поне намалиха данъка на 10 % и това е най-разумното нещо, което се случи през последните 20 години. :-) От тези единственото което се чува са заплахи, глоби, наказания, но нищо смислено в дългосрочен план. :-) :-) И те дошли да папкат. ;-) :-)

На главата на БОЙКО АЗ-ЪТ??? Че той да не е само той правителството и държавата??? Къде са неговите хора, какви са неговите хора, а? Сбирщайн от кол и въже, а и част от тях подбирани на принципа "да не са по-умни от мен"!!!

Всички проблеми ще се оправят, когато всички държавни служители започнат да си внасят своя 50 % дял от осигуровките. Така както всеки един работник от частни сектор и услугите. Къде го има това безобразие и грабеж, работещите да осигуряват и МО, МВР, чиновниците и т.н., а тези неблагодарници нито внасят 1 стотинка в бюджета, и същевремено получават най-големите пенсии!!!!!!Дори за стачки ми говорят. Това Дянков искаше да го въведе, но защо ББ и ЦЦ го смъмриха, що за цинизъм се получава!!!? Време е да се опомнят, че това е солидарност в осигурителната система - всички да си внасят дела!

Дааа. Седим си ние от частния сектор и чинно си вършим работата, внасяме си данъците, таксите и осигуровките, за да могат и държавните и др. служители по хранилките да захлебват. Те, обаче , тези служители, вместо да си вършат работата, за която ние им плащаме, не спряха да реват - то не бяха протести на държавни чиновници, лекари (държавни болници), пожарникари, полицаи и т.н. и всеки иска, и всеки претендира , че без него сме заникъде. Айде спрете се най-накрая и започвайте да си вършите работата! Защото, ако ние от частния сектор, излезем дружно да стачкуваме - например срещу нескончаемите ви искания и претенции, тогава вече и вие ще имате сериозен проблем! Айде - започвайте да лаете!

Лекарите от държавните болници също внасят до стотинка здравните си осигуровки,така че не ги бъркай с милиционери, пожарникари, административни дебелогъзи клатикури и други подобни... а нали се сещаш,че лекарите дори и да не са здравно осигурени, пак нямада останат медицински необслужени...

Абсолютно ПРАВИЛНО! Да спрем всички да плащаме всички, докато не започнат да плащат т.н. ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ!

Подкрепям идеята!! Години наред чисто популистки се намаляха осигоровките въпреки лошата демографска тенденция и това доведе до факта над 60% от средствата за пенсия да се осигоряват от преките данъци. Грешка беше намалянето на пенсионната вноска с процент и от януари тази година, въпреки очакванията за висок дефицит.Няма такова животно - слагаш малко, получаваш много!!

ТРЯБВА ДА ИМА РЕД И ПУБЛИЧНОСТ. ИСКАШ ЗДРАВЕ, ПЛАЩАШ ЗА ЗДРАВЕ.ИСКАШ ПЕНСИЯ, ПЛАЩАШ ЗА ПЕНСИЯ. НЕ МОЖЕ ДА ПЛАЩАМ ЗА АГНЕШКО, А ДА МИ ДАВАТ ОВЧЕ МЕСО.

Да си ходи в Турция там да прави реформи!

То и Адолф все обещаваше нов ред и знаем как завърши!

Ама какви 500 милиона?? Нали резерва беше милиард и кусур или останалите се изпариха за разходи по правителството

погледнал се Илия - пак в тия, аз съм убеден, че предишните са виновни и ето иББ го потвърди, ама и те едни излязоха, хич не са мислили за идващите след тях, не може след мене потоп, кой го беше казал....

Пенсионните вноски са намалени от 1 ануари 2010 година, а не от предишните. Намалени са с 2%, макар че Костов искаше да се намалят с 5%. Борисов много разчита на кратковременната памет.

и аз все това повтарям ама никой не слуша

е,как ще са намалени? процента може да е намален, но е увеличена двойно базата, т.е. от 2010 плащаме доста повече , независимо, че процента е намален:) и няма ли някой журналист да спре тази безумна спекула, че % за осигуровки е намален!!! ами този процент може да стане и 1%, но базата да е 2500 лв, пак ли ще говорим за намаление на вноската!?!?!? еее, ае стига вече с тъпотииии

Лъжливото овчарче продължава да обещава всякакви лъжи! Само че няма кой да му вярва!