Огромни екосанкции застрашават България

Една наказателна процедура тече срещу България, очакваме да стартират още две - за таваните на вредни емисии във въздуха и за фините прахови частици.

Обратно в новината

Коментари - Огромни екосанкции застрашават България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да кажат американците и италианците колко гушнаха от ТЕЦовете,от нас българите и защо ни тровеха.Време е да си платят за дяволиите,барабар с политиците и министрите.

Ако ЕС е държава, а ние сме щат то разбирам за нормално да ни налагат санкции. При положение, че ЕС е идентифициран правов субект не разбирам как и на какво основание ще ни съди за неспазване на някакви норми??? АМИ ТЕЗИ ПАРАЗИТИ ОТ БРЮКСЕЛ ВМЕСТО ДА НИ ГАБАРЯТ ДА ВЗЕМАТ ДА СИ НАПРАВЯТ КОНСТИТУЦИЯ, ДА ПРИЕМАТ ВЪЗОСНОВА НА НЕЯ ЗАКОНИ!!! Никой не желае да наблюдава самовлюбените европейски комисари с безумните им решения довели до унищожаването на онова което оцеля след костовто цунами.

И така другари и другарки достигнахме до костилката на въпроса със вредните емисии.промиването на мозъци за глобалното затопляне е със силна пара.Егати келепира от това пак някой ще лапнат милиарди.Какво имам в предвид:ще започнат да се опеделят емисионни квоти,и който ги наруши започва голямото плащане.Така всички производители на ток,тец,и всички които използват газ ще започнат да плащат ,за това,че именно поради тях в атмосферата се изхвърлят тези така наречени парникови емисии.А отделен е въпроса,че темата за глобалното затопляне е дело на САЩ.Те все още не са подписали договор за забрана и контрол на тези емисии.Справка за това в Интернет.Просто нямам думи за наглостта на големите корпорации.

Трябва строги наказания за хора като Евдокия, които знаят проблема от години и не провеждат бързо адаптиране на вредните емисии към Европейските норми. Не може повече-тежки санкции за министерство на екология, ОЛАФ ни мъмри за недобра работа на администрацията, Ректора на УНСС, който е един от хората подал редица неверни факти за създаване на новия академичен закон награждава Бойко (защо, да не се раздухват действията му), ще се затварят силни заводи и ще останат безработни доста хора по линия на вредни емисии, ще се закриват линии на автобусите до Младост-там и без това с тези налични линии хората се душат като в концлагери, наблъскани като животни, ще се доплаща за болнично лечение-как, с кои пари и къде са ни парите за здравно осигуряване???? Всичко това е само днес. Закриите Дир бг, никой не се интересува за становището на хората, и без това никой от управляващите не чете или какво мислят избирателите. Няма как да стане добре с такива като екипа на Евдокия-знаехме го, писахме го, но ГЕРБ тях избра.

Тези пари да се вземат ЛИЧНО от служителите на Министерството на околната среда! След като не си изпълняват задълженията, те трябва да носят отговорност! Колко години и колко поколения изтрови ТЕЦ Перник, та накрая от Европа да ни кажат, че бил прашен и мръсен! Нямам думи! Да се глобяват и да плащат тези, които замърсяват въздуха! Не България, тоест от джоба на народа, а тези, които са виновни и тези, които не са ги спряли и санкционирали навреме! Производството на електроенергия от ВЕЦ, ТЕЦ и ветроенергия в България е нерентабилно и абсурдно. Тези остарели ТЕЦ-ове без никакви екологични норми трябваше отдавна да са затворени, но явно са добра перачница на пари и никой не си мърда пръста! Едиственото решение е АЕЦ и то 100% българска! И без това се крадат милиарди в България - ако 20% по-малко се краде, ще имаме пари за СОБСТВЕНА АЕЦ, а не както се замисля - мелез на 100 държави!!! Ало, къде са сега противниците срещу атомната енергия?! Май от нея за България няма по-добра алтернатива?! Иначе ще си останем не само гладни, но и на тъмно и даже по-лошо и от страните в третия свят! Ще станем лидери в откриване на четвъртия свят!... Смотаняци!... Ето това е българска работа! Да ти отпуснат пари, а ти да не ги оползотвориш - просто нямам думи!!!

Ха-ха, европейците запоьнаха да си събират вересиите. Раздадоха малко пари на нашите продажни политици за да си разбием икономиката и сега си ги взимат обратно като санкции.

Г-жо Манева, не мислите ли, че като сЪ управляващи с ГЕРБ носете отговорност за всички тези безобразия?

За всички министри на околната среда и водите! Огромни глоби и затвор за престъпления по служба на отговорните! Седели на пачи яйца и си мълчали да лапкат великите бизнесмени, че да спонсорират партии, партийки, Гоце, Боце!! Айде, дойде време да си платите! Толкова години ни тровят по всякакви начини, пък сега и да им плащаме глобите!!!

Г-жо Евдокия, или не мислите или не работите или и двете. От колко време знаете поне Вие за тези вредни емисии?? Защо спите там по министерства и специално еколгията. Поне на сайтовете на ин тернет да бяхте прочели че ще има санкции. Наклазания трябва тежки за Вас по министерствата- умножи 50000 евро по 10 дни-прави половин милион. Къде се намирате такива като Вас да си играете с парите ни, а ние да бедстваме. Махнете се от ръководните места, като не ставате за нищо. А Евдокия е по това министерство от години и има наглостта да се явавя. За тях петедест хиляди евро на ден стана нищо-падениe..

и в министерството и в подкрепа са мошеници и измамници,които ни продават за юлти стотинки на чужденците!затвориха по-екологичня аец и сега искат да ни лишат цялостно от ток за да станем по-покорни роби на чужденците-едно време такива са ги наказвали сус смурт! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

а бе ти си много голям тапак и малоумник

О елате да измерите въздуха в Асеновград през ноща до КЦМ.Ще ви се исправи косата....

Тези пари да се вземат лично от служителите на министерство на околната среда. След като не си изпълняват задълженията, те трябва да носят отговорност.

Е, те така е в Европата. Който цапа - плаща. Сега да ви светна на една хитринка - ще казвате като нас, че нямате пари и умирате от глад и децата ви се гладни и боси болни. Ще се молите, ревете и тръшкате - дорде ви съжалят поне през зимата, а на пролет - ще я смятаме. Иначе, ако не щете да се цитанеете - просто плащате и не мрънкате.

работя в кв.'надежда'- софия и ЗНАМ, че в района работят над 20 незаконни леярни. обаче екоинспекторите проверяват само легализираните!? убеден съм, че знаят и за другите, но е по-лесно да не 'трамбоват' излишно пътищата и да чакат някой да се сети, че изпуска газови емисии в атмосферата и да си подаде док. за разрешителни... къде е екоинспекцията в този смисъл? дреме, дреме!

Колко години и колко поколения изтрови ТЕЦ Перник, та накрая от Европа да ни кажат, че бил прашен и мръсен. Нямам думи!

АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ...все повече май започваме да се срамуваме от това...

Ало къде беше тая по-рано. Кой разреши да се внасят стари таратайки бълващи отрови из градовете. Сега ще ми правят вело-алеи , къде бе , на луната?

Пак управляващите гласят някакви данъци или подобни далавери.

Утре продажни и некомпетентни чиновници ще договорят да си сложим водомери на ония работи /вече са почнали преговори между манипулиращи ойрочиновниците

Манева сигурно има грешка в България са затворени почти всички заводи и фабрики останали са няколко електроцентрали вероятно ойросъюза е готов да компенсира пострадалите работници

Като Управлявахте и крадяхте Г-жо Манева мълчахте :)))))))))))))))))) .Сега устите не могат да ви эатворят.

Този европейски рекет, взе да ми писва!

reakцията на околната среда във връзка с сектанските норми въведени през подменяни в телата е искате да тръгнат пожари както на други места без тия защитни газове и частици

все си мисля, когато чуя да се говори за тези санкции налагани от ЕU, защо не ги налагат навърхи заплатите на служителите в контролните органи и институтуциите, които съществуват единствено и само с тази цел да определят правила и да следят за изпълнението на тези правила. Издържаме с данъците си цяло министерство на околната среда с хиляди служители, инспектори, министър, зам министър, секретарки...., всички тия хора какво правят през работния си ден?! Май само се почесват по задниците и бездействат след като в тяхната сфера в страната ни има толкова закононарушения. Защо не следят и не санкционират, защо не затварят предприятия и не отнемат лицензии, защо не съдят за очевидни законо нарушения? Защо ще ни санкционират нас останалите граждани в страната, чиито професии и ежедневие нямат нищо общо със следенето и глобяването на еконарушителите? Да им спрат веднъж заплатите на тия от някое министерство и ще видте после как ще се разработят.

Да се глобяват и да плащат тези, които замърсяват въздуха. Не България, тоест парите от джоба на народа, а тези, които со виновни и тези, които не са ги спряли и санкционирали на време.

И тези, които си затварят очите.

ПАРИ ИМА АМА АКЪЛ НЯМААААА.

Производството на електроенергия от ВЕЦ, ТЕЦ и ветроенергия в България е нерентабилно и абсурдно. Тези остарели ТЕЦове в без никакви екологични норми трябваше одавна да са затворени, но явно са добра перачница на пари и никой не си мърда пръста. Едиственото решение е АЕЦ и то 100 % българска. И без това се крадат милиарди в България ако 20 % по-малко се краде ще имаме пари за СОБСТВЕНА АЕЦ а не както се замисля мелез на 100 държави!!!

Абсолютно си прав!

Ник,Ти,Си,Абсолютно,Заблуден. Относно,Тецовете,Енергийния, Гигант,Марица-Изток,Това, Са,Три,Теца,Като,Единия. Тец-1,Е,чисто,Нов,Другите,Два,са,С, Сероочистни,Инсталации?Спре,Ли.Марица,Изток,Половин, България,Няма,Да,Има.Ток???

Къде беше многоуважавана г-жа Манева по времето на предишните два парламента и защо и плащахме заплатата?

Братя Българи. Ето една истина която широката общественост трябва да осъзнае: Нашата страна никога няма да получи полагащите и се пари от Европейският съюз по различните насоки.Отпускат малка част от тях а същевременно блокират по-голяма под формата на санкции и предприети наказателни мерки.Това е стар ционистки трик.И накрая финансовото салдо по отношение на паричните средства ат европейският съюз се оказва отрицателно.Или прах в очите на измъчените хора.

Докато си развяват задниците по чужбина няма кой да свърши работата защото тя не иска телевизии,приеми, рожденни дни, воаяжи и т.н. това което прави правителството повече от година а акъл и отговорност.

Затворете ги, като са за затваряне! Раздадохте си ги предприятията, мините, тецовете... и сомо почнахте да пичелити с плоските си мозъци! За коли, яхти, сараи, манекенки... - великите Бг бизнесмени, никаде за нищо полезно не се инвестира...Оплетохте се като пате в калчища! Сега какво ще правите като ги затворите, държавата питам!!?? От кого ще търсите отговорност?? Тъпанари крадливи, неграмотни!!!

"Брикел" (ега си, името) на колко години е?

тая жалка държава просто трябва да я изключат от ЕС.......

Ало къде са сега противниците срещу атомната енергия? Май от нея за България няма по добра алтернатива.Иначе ще си останем не сам гладни но и на тъмно и даже по бетер от страните в третия свят.Ще станем лидери в откриване на 4-ия свят смотаняци...

Като си имаме АЕЦ - всички ще минем през реакторите и после сами ще светим. Вярно - за кратко време, но пък ярко!

А не е ли умишлено забавяно построяването на сероочистващи инсталации към ТЕЦ-овете, за да се окаже единствената алтернатива АЕЦ "Белене". Някой има интерес да ни вкара в тая спирала. Аз съм против "Белене" -има какво да се направи още за алтернативна енергия от възобновяеми източници.

aми ако не си разбрал Тецовете са частни. Така че няма аз да им плащам инсталацийте. След като собствениците им печелят луди пари да се бръкнат те

Тук сме, ама май няма нужда повече да обясняваме, защото нищо не ви влиза в кратуните... Колкото до ТЕЦ - проблемите са на 2-та ТЕЦа на Ковачки, които нито предишното, нито сегашното правителство пожелаха да спрат, въпреки неизпълнението на европейските изисквания.

и каква стана сега. пак ли Станишев или този път за разнообразие царя

ЕМИ, ДА ПАК ТЕ СТАНИШЕВ ТРОЙНАТА И КОБУРГА ,КОИТО 8 ГОДИНА НИЩО НЕ ПРАВЕХА ПО ПРАВИЛАТА НА ЕС СЕЧЕХА ГОРИ НА ПОРАЗИЯ, РАЗПРОДАВАХА ЗАЩИТЕНИ ЗЕМИ /КАМЧИИСКИ ПЯСЪЦИ Е ВЕЧЕ РУСКА ЗОНА /И СЕГА НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ,ЧЕ СВЯТ ЩЕ НИ СЕ ЗАВИЕ.

Тези предприятия са частни. И вече една година мина от как някой смешник стана министър-председател. Ама от тенис и футбол не му остана време за работа. Като не може да я върши да си събира екипчето и на далеч.

четеики коментарите се вижда, че проблем има, но на никои не му е пукало до сега ! еми ще плащаме ...

Станишев е виновен!!! Другарко, той беше!

Те ми ги спират, аз ги пускам. Нали нямаше да има санкции при това правителство. Или това като онова...

А скоро очаквайте да ни накажат и за шума - 85 децибела в града, това е безумие!

А изгорелите газове от МПС в това число и тези от автобусите на градския транспорт кой ще ги спре? А паленето на стърнища и сухи треви кой ще го спре? А горенето на гуми кой ще го спре? Не стига, че с престъпното си безхаберие държавата ни трови, а сега ще ни кара и да си плащаме за това! После нямало пари, а как да има - то крадене, то плюскане, то глоби - за кое по-напред. Правителство е пълно с некадърници. Оня Дянковия е много отворен когато трябва да се редуцират разходите за здравеопазване, много е отворен и когато трябва да се намалят разходите за образование и наука - да видим сега какво ще каже. Мога да се обзаложа, че ще мълчи като пукал. Освен това очаквам управляващите да решат проблема като направят една комисия, подобна на другите комисиите които издържаме.

А въздухът в Стара Загора? Или той не се брои!?

Какъв въздух в Стара Загора...?

Тоя дето се вижда !

Представяте ли си ЕС да наложи глоби на България за ниски заплати..

И да наложат такава глоба пак ние ще си я плащаме :D

А, представяте ли си да наложи глоби за ниска производителност !

A тез екарисажи кой ги сертифицира? Имали в Европа такова нещо? Този в с.Тополи Варненско, кво горят там толкоз, човешки трупове ли? Все в петък и събота посред нощите. Едвам се работи на летището хората направо драйфат. После ще рекламирате туризма, те хората гледат как по-бързо да се изнесат.

Явно същото се прави понякога посред нощите и в раковата болница в София-кв.Мусагеница.Такива ужасни миризми на крематориум се носят!Добре че не се случва често

То хубаво кака Дочка `разяснява` на `някои` от кръгло-масестите неща, които всеки четящ знае отдавна ; Но времето за разясняване отдавна изтече . Въпросът е : - Да не стане така, че ние обикновените данъкоплатци да бъдем пушечно месо за разплащания по зулумите на `някои` добре печално-известни нашенци/ки .(за което отдавна се чакат конкретни предложения)

Ето това е - българска работа. Да ти отпуснат пари , а ти да не ги оползотвориш - просто нямам думи !!!

ЗАЩО ДА ГИ ОПОЛЗОТВОРЯВАТ КАТО МОЖЕ ДА ГИ ОТКРАДНАТ?

Впрочем много си прав.

Същото е и с пречиствателните станции за отпадни води-сроковете изтичат в края на годината.Но ГЕРБ 1 година не направи нищо за да нямаме акита в реките и морето.Хората ни дават пари,но ние усвояваме не повече от 5%.Обаче сме най-отпред,когато трябва да се реже лентата на някой ремонтиран от бившето правителство път...

И пари има ,и кой да ги оползотвори има.Проблемът е кой да вземе комисионната.

самата истина сте казали, парите, които бяха отпускани никога не са били използвани по предназнчение