Затварят ТЕЦ-ове, първият е на Ковачки

Възможно е до 2015 г. 5 термични централи у нас да спрат производството на електроенергия, тъй като ще им бъдат отнети комплексните разрешителни.

Обратно в новината

Коментари - Затварят ТЕЦ-ове, първият е на Ковачки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С какво ще компендираш г-н Борисов липсата на тези 1700 MW ? Май нямаш идеи. Или ще внясяш ток от САЩ или директора на ЦРУ ще ти го носи в куфарче?

Само не разбрах нищо за семейството на Ковачки.Изглежда баща му и дядо му са били със сериозен бизнес преди 10.11.'89г.,имали са завидно финансово състояние и ето как едно следващо поколение продължава по стъпките на предците.Браво на Ковачки!Да купиш толкова ТЕЦ-ове е голяма инвестиция.Вие,останалите българи какво правихте в ония години,та не натрупахте пари.Защото никой не се съмнява в произхода на парите на г-н Ковачки.

Драги Д.Л., вие зададохте много точен въпрос- запроизхода на парите. Ще направя едно сравнение между западна Европа и България. Високоразвита и демократична Европа от северна и средна Европа също приватизираше от периода след 1985 г насам. Но го направи с първо с предварителна визия за икономически модел, стратегически отрасли колко във всеки един и какво ще приватизира, за държавния дял във всеки един отрасъл. Приватизираше прозрачно , със задължително преминаване през борсата да се види цената и проучване именно произхода на началния капитал, историята на фирмата и прочее и не допусна нито един мошеник - инвеститор да влезе в националната им икономика и експлоатира гражданите им, нито да се развихри шуробаджанащината на властта, нито да се загуби един цент от сделката или да се ощети държавата. Така го направиха защото такова и м е съзнанието високоразвито демократично съзнание на обществата им с действието на железните обществени правила на техния развит демократичен модел- реалната демокрация. Докато в България стана точно обратно. Приватизира се без визия за икономически модел, без стратегически отрасли, с много субективно ( удобно на властна) направени оценки за стойностна на държавната собственост) за това се приватизираха за 1 лев , с вихреща се политическата шуробаджанащина на мои и свои хора без нито едно от обществените правила на реалната демокрация на западноевропейците. И за това се получиха уродливи резултати: собственост за 30-150 милиарда се продаде за една 3 милиарда като предварително яха обрани пенсионните фондове натрупани при социализма. Това унищожи икономиката и държавността на България, свали няколко пъти жизнения стандарт, унищожи човешките и ресурси. Шепа криминални елементи и паразити заграбиха собствеността захванаха ключови позиции в управлението на държавата. Извършиха го всички държавници управлявали през последните 20 години и държавниците носят най голяма отговорност за тази катасрофа. И същите продължават да пълнят НС и да управляват . Липсата на критерия произхода на парите не фигурира в нито един създаден нов закон от тях. Вчера ГЕРБ предложи закон за проверка собствеността на богатите без критерия произхода на парите,което показва, че те бълват всякакви популистки закони с единствена цел, да прикриват бандитско присвоената от тях собственост и първия си милион. Идея за Блъгария- алтернатива на статуквото.

Кратко, ясно и с аргументи/доказателства . (и то по такава обширна, а у нас и добре целево-заблатена, тематика ) Браво, ИБ !

Стига сте ревали за тецовете на ковачки не само неговите а абсолютно всички тецове трябва да бъдат затворени, защото това са бандитски организаций занимаващи се с рекет. Не им ща измислените услуги не ползвам нищо от тях и въпреки това една трета от живота ми мина да се разправям с тези бандити продаващи насилствено загуби на продукт който не съм поръчвал не съм ползвал и съм забранил да ми се доставя и въпреки това мафиотската им структора продължава да съществува в тясно взаимодействие с бандитската правосъдна система.

Пак май тук е виновна тройната коалиция и Доган, лично! Хм....

Искам да добавя нещо към коментара си. Понякога като пиша - понеже вече съм писал нещо и забравям че това "нещо" съществува само в мойто съзнание и не е ясно какаво точно искам да кажа. Мисълта ми е не държавата да се сдобие обратно с остарелия ТЕЦ, а държавата така да сключва приватизационните сделки, че нейната загуба да бъда нула във всички възможни сценарии. Ковачки има инвестиции в Косово, сигурно и другаде. Вместо да е правил инвестиции в Косово - трябваше първо да си оправи ТЕЦ-а. Кои са фирмите близки до Ковачки? Къде другаде имат инвестиции? Аз също мисля като вас-и като затворим ТЕЦ-овете кой е следващият който ще се радва на нова пазарна ниша? И каква ще е тя? Какви са договорите за разтрогване на сделките? Тези неща защо не ги четем? ЧЕЗ също иима пари да се грижи за екология. ЧЕЗ е печелеща мултинационална компания. Досега къде сме спали, та сега сме забелязали, че не инвестирали.

Всичко зависи от държавното управление. За да имаме такова държавно управление ,като това на Финландия например,се иска да са заложени в обществото ни железните обществени правила на реалната едвокрация the real democracy of Finland. Да, ама 20 години България се движи по повърхността на вълната, БЕЗ никакви обществени правила и липсата на държава. Ето защо собсвеността се разграби и попадна в ръцете на шепа криминални елементи, които заеха ключови позиции в управлението на държава и икономика та. Това допусна САМ Българския народ!Идея за България- алтернатива на статуквото

Господ Борисов е решил че на БГ не итрябват ТЕЦ и АЕЦ ... толкова е богата че може да си позволи да купува ток. Ех бай Тошо къде си да го опандизиш твоя гавазин дет за нищо не става.

Та колко такиванки имал Ицанко казвате ? Ей, гомама лабота туй това бългалскио бизнисмьенин . Да ни-им-и `уроки . (пу-пу) .

Системата за отопление с ТЕЦ е отречена тотално, даже Букорещ си затвори всички тецове, но от ТЕЦ може да се краде много яко за това и ги държат.

Че с едно евентуално разтрогване на приватизационните договори вие направо ще им направите подарък. Тези мафиоти се налапаха,напечелиха само с текущи разходи и сега,когато трябва да се ремонтира и модернизира ще се отърват от скапаните тецове.

А кой да ги "ремонтира и модернизира"-Ковачки ли ? Чакай от олигарх нещо да свърши, особено когато държавата я управлява също олигарх- Олигарх олигарху око не вади!. В белите страни на Европа се върши ОТ ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ. За голямо съжаление такова няма в България сега, нито последните 20 години. Имало е само алчни и корумпирани упправляващи, мислещи само за личния си джоб!

И сега Енел България какъв ще го дъвчат? Всичките паразити там ще останат без донор за смучене. Само така!

енел си има всичко за да функzионира,вклучително и сероочистки...не буркаи тезз с тез мариzа-димитровград

1700 мегавата от ТЕЦ, спрените четири блока в АЕЦ ... и те 1700 мегавата. Централи покриващи, забележете, базата, а не върховата енергия, като ВЕЦ-овете и алтернативните източници. И като отпаднат и тези мощности в София ще има режим 50/50. А по морето 25/75. Добре дошли скъпи западни туристи... Колкото до парите на НЕК, защото, като се развалят договорите, трябват такива за инвестиции, тях просто ги няма. Защото под мъдрото ръководство на управляващите (не визирам само сегашните, а и предишните, по-предишните и т.н.) се изкупува енергията на вятърните паркове по 0.2лв., пък после след няколко преобразувания и съответните загуби се продава по 0.06 лв на ЕРП-тата. Къде е сега г-н Мартинчо Д. да направи аритметиката дали ни е необходима нова АЕЦ.

Ами не е необходима.

е като ги затворите кой ще произвежда ток бе, глупаци?...или пак ще минем на режим ток 2 часа на ден?!!!олигофрените в парламента пак не защитиха българския интерес!

виж сега, просто е - ще внасяме отвън чрез фирмички,които ще цуцат на процент. Дай боже всеки му.

Идеята на българската приватизация не е да инвестираш после в закупените ТЕЦ-ове, а да изкараш каквото можеш и да продадеш остатъка. Тъй че тази новина е новост само за нас - за хората като Ковачки, ЧЕЗ, ЕОН и т.н. това е отдавна планирано мероприятие.

Енергетиката ни е отрязана от корен. Няма ги вече, или се водят само на книга: "Котлостроителния институт"-ИТЕМ "Техенерго" "Променерго" "Енергопроект" Заводите от системата на "Енерго-мошиностроенето" са в трагично състояние.

Прав си Xstasy , но тази идея я родиха държавниците от управлявалите партии всички до сега. Българската приватизация е извънредно корупционно направена, поради корупционните схеми на тези държавници. Плюс, че нямаше никакво държавен контрол в след приватизационния контрол, дали са изпълнявали договорите си с държавата. За това пак са виновни държавниците. Но нито един от тях не е наказан за лошо управление и нанесен ущърб на държавата и обществото с него. Макар да имаме хубав параграф в НК по това. Но никога не се е изпълнявал, просто защото същите партии направиха съдебната система НЕработеща, за да не могат да се съдят техни държавници. Докато развитите европейски държава с реална демокрация, също имаха приватизационни процеси от 1990 до сега ,но ги извършиха по съвсем друг начин, открито, прозрачно, първо минаващи през борсата и за това не извършиха нито една корупционна приватизационна сделка, нито загубиха един цент от приватизациите ,нито нанесоха някакъв ущърб на държавата си, а доста от тях за последните 25 години вдигнаха над 10 пъти БВП и жизнения си стандарт.

Само с едно не съм съгласен - не е луд този, който яде баницата. Виновен съм аз, ти си виновен, всички сме виновни, защото гледахме, трайкахме и гласувахме даже. Сега си сърбаме попарата и пак трайкаме.

ми те сега да не вземат верно да е направат тази прословута атомна където всеки краде а още нищо няма готово на площатката

Затваряме ТЕЦ, затваряме атомната централа, спираме и Вец и почваме да внасяме,да внасяме електроенергия....Затваряме всички предприятия-и внасяме,внасяме....Защо ли не затворим и държавата, тя и без това не функционира. Тогава няма да има нужда нищо да внасяме. Народът без друго ще се изнесе другаде,а по-голямата част ще загине. Чиста работа.

Лошото е, че вместо тъпаците да се изнесат в Русия, умните се изнасят на Запад.

Всичките да затворят та най- после да няма ток за изява на платени клакьори като тоя именувал се "додо".

Ти наистина ли не схващаш иронията в неговите мнения?

Това не е новина, за спирането на тези мощности се знае от години, в сайта на НЕК ако не се лъжа даже имаше и публикуван график за спирането им поради изтичане на експлоатационният им живот. Мощността им е горе долу равна на 2000 MW, т.е колкото трябва да бъде АЕЦ Белене.

Дано "бившият" комунист Б. Борисов не ни натресе и АЕЦ "Белене", че тогава го закъсваме здраво.

Смешник си ти hmm, отдавна чета коментарите ти. Ти си по голям комунист в начина на мисленето от всички"бивши" и настоящи комунисти в България. Само знам, че не го разбираш. Идея за България- алтернатива на статуквото

ТЕЦ затваряме, АЕЦ затворихме и не строим нов защото "не ни трябва". Какво остава - внос или да се надяваме на повече вятър?

България излезе от кризата единствено благодарение на усилията на Правителството на Господин Борисов!

Защо го обиждаш - "Господин Борисов"??? Напиши направо "Господ Борисов". Нали е такъв за теб. Но пропускаш че народа ни не е толкова религиозен и от осанна вече отива на рзпни го.

Лъжеш се много - народът е трезвомислещ и в това ще се убедите всички на предстоящите избори, когато отново категорично ще спечелим и всички кметове плюс президента ще са от ГЕРБ!

Стига бе човек... моля ти се спри... не мога да повярвам, че всеки ден пишеш едни и същи тъпизми... Вече си мисля, че това е тактика на тройната коалиция, заради теб като чуем Б.Борисов и избухваме в смях... или сълзи...

Къде е този изход откризата шото аз не го видях? А и като те гледам май си с килиино образование и не си разбрал че капитализмът е една вечна криза без прекъсване.

На предприемчивия бизнесмен Ковачки нещо не му върви добре бизнеса, откакто неговите приятели не са във властта.

А кога ще бъде затворен КЦМ-Пловдив. Всяка нощ трови околността като изхвърля в атмосферата миришещи на сярна киселина боклуци.

щеше да бъде, ако беше задал въпрос за подобряването на работата на очистните съоръжения. Много се навъдихте тези, които само затваряте, а нищо не отваряте.

Аз не съм чул, че пловдивчани са излезнали на улицата и протестират, че ги тровят.

Забравих те американците -посланика ще вземеда се расърди и ще ви скастри , че не сте ги споменали като най голям инвеститор и замърсител

Теца на Ковачки да се затвоти, но на хората да се намери работа! Те не трябва да страдат заради олигарсите!

Че защо някой трябва да им търси работа? Те да не са олигофрени, че да не си намерят сами, както всички нас.

d4

да ги затварят. и да пуснат вътре тумба озверели мангали. ще изчистят терените за нула време...

Спряхме Козлодуй, не строим Белене, като угасим ТЕЦ-овете............ Запасявайте се със свещи!

Къв бизнесмен тоя, сърбите му биха шута, не знам кво го крепим и не е в пандиза

Правилно - ред трябва да има в тази държава и Господин Борисов показва как става това! А Ковачки задължително трябва да се постави на мястото му, защото е подставено лице на тройната коалиция!

Щом при най-високите цени на дребно на ел.енергията в света не могат да поддържат съоръженията си, не разбирам от какъв зор плрачеш за регулирането им?

Откога разправям, че бизнесът трябва да се дисциплинира. Няма какво да го жалите.