ЕК ни отряза за ТЕЦ-овете

Европейската комисия отхвърли искането на България за отлагане с още 2 години на срока за влизане в сила на екологичните изисквания спрямо 5 топлоелектрическите централи.

Обратно в новината

Коментари - ЕК ни отряза за ТЕЦ-овете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

така ще бъде я ,като искаме да продаваме свободни емисии на трети страни....Все далавера трябва да правим ейй мн сме нещастни и политиците са същите..

пускайте 3 и 4 блок на АЕЦ "КОЗЛОДУЙ'' или стройте 7 и 8 блок,то се е видело че с ТЕЦ-овете нема да го бъде много

То държава отдавна няма. Като погледнеш това и тези, които трябва да са символи на Държавността с глас да плачеш. Сега сме село без кучета и стопани без пушки. Жалко много жалко.

До средата на 2005 г. Ковачки приватизира ТЕЦ Марица 3 - Димитровград, фабриката за брикети, към която има и ТЕЦ - Брикел Гълъбово, мините Черно море, Бели брег, Балкан 2000 и Открит въгледобив-Перник, Топлофикация - Враца, Топлофикация - Велико Търново, Топлофикация - Габрово, Топлофикация - Плевен и Топлофикация -Бургас. Опитва се да участва и в първата приватизационна процедура за ТЕЦ-овете Варна, Русе и Бобов дол през 2004 година, но фирмите му не са допуснати до конкурсите. След като бяха избрани инвеститорите в трите електроцентрали (съответно ЧЕЗ за ТЕЦ Варна, руската РАО ОЕС за ТЕЦ Русе и гръцката PPC за ТЕЦ Бобов дол), бяха организирани миньорски протести. Много от мините на Ковачки снабдяват ТЕЦ Бобов дол с въглища и протестите на работници и синдикати помогнаха преговорите с избрания купувач (гръцката PPC) да се провалят. По време на предишното правителство Ковачки изкупи частния рудник Ораново, който има концесия за добив на въглища от Мини Бобов дол. Неговата Мина Черно море снабдява с въглища Топлофикация-Сливен и придоби и 100% от акциите й. През юли тази година Ковачки най-после успя да си купи и ТЕЦ Бобов дол. Някой въобще мислили че този човек ще направа нещо по въпроса.Просто ще експлоатира още две години и после разпродава всичко.До сега защо не е направил нищо?????

закривайте всички тецове и вецове, само атомни централи и вятърни и соларни паркове това е!

към Един не знам какво си очаквал от ЕС гледай филма- David Icke - Origins and Symbolism of the EU (2009). Един цитат само : Радостта от присъединяването на новите страни към ЕС е абсурдна като радостта на пуйките от приближаеахето на Коледа

ойробюрократи се набутват където не им е работа топлоцентрали помпат защитата на евромалаазиа и балкани вардарски линиамент с хомосферно защитаващи частици и газове

Според директна информация от Secretariat for Acid Rain[4], през 2003 г. двата ТЕЦ-а на Марица Изток продължават да са на първо и второ място в Европа (без бившия Съветски съюз), съответно с 493 000 и 269 000 т/год. ТЕЦ Марица Изток дори бе включен в Книгата на рекордите на Гинес от 2000 г. заради значителното замърсяване със серен двуокис. http://bg.wikipedia.org/wiki/Марица_Изток

Европейската комисия отхвърли искането на България за отлагане с още две години на срока за влизане в сила на екологичните изисквания спрямо пет частни топлоелектрически централи, собственост на следствения за данъчни злоупотреби в особено големи размери Христо Ковачки.

Винаги съм се чудел защо еколозите крякат срещу всички освен срещу ТЕЦовете .

ЕК очевидно са решили да направят България непривлекателно място за живот.Като използват абсолютната ТЪПОСТ И ГЛУПОСТ на българските евродепутати.Пример с Илияна Иванова от Герб и Ивайло Калфин които в Брюксел пропускат вкаран текст от Ингеборг Гресле за затваряне не само на 1 до 4 реактор на АЕЦ а и на ЦЕЛИЯ АЕЦ и 5 и 6 реактор до 2035 г.Едва на гласуването на 04 05 2010 лъсва подлия номер на германката.Текста не може да бъде оттеглен.СЕГА НОВИ НОМЕРА.УДАР СРЕЩУ БГ ЕНЕРГЕТИКАТА ПРИ ТЕЦОВЕТЕ.БРЮКСЕЛ ПРАВИ ТОВА НА НАЙ БЕДНАТА И ПРИ КРИЗА СТРАНА.Моля цензурата това е инфо от ДИР.БГ ПИТАМ КАКВО СТАВА.ЩЕ ЖИВЕЕМ БЕЗ ТОК.БЕЗ ПАРИ БЕЗ РАБОТА.А МОЖЕ ЛИ И БЕЗ ЕС.

Наистина беше подъл номер. Честно казано аз много вярвах в ЕС, но като им гледам номерата се отвратих!

Само заради тази издънка всички тези наши "компетентни" евродепутати трябва да бъдат отзовани!

Затворихме АЕЦ. Сега искат да затворим и няколко ТЕЦ-а. Утре - да затворим и ВЕЦ-овете, а после да си купуваме електроенергия от правилните страни! За какво ни били нужни АЕЦ?! За да сме енергийно независими от доброжелателите ни от старата Европа!!! Трябва да се включат отново спрените блокове на АЕЦ Козлодуй и да се изградят два нови модерни блока! Това е по-целесъобразно и почти сигурно ще излезе по-евтино от построяването на АЕЦ Белене, особено като се вземе пред вид и сеизмично опасният район, в който попада строителната площадка!...

СКОРО ЩЕ ЗАТВОРИМ И ДЪРЖАВАТА- И МАЙ ПО-ДОБРЕ.ДАНО СЕ ИЗЛЪЖЕ НЯКОЙ ДА НИ ПРИСЪЕДИНИ.....

започвайте с АЕЦ Белене ,това е най евтината алтернатива ....

Затворихме АЕЦ.Сега искат да затворим и няколко ТЕЦ-а.Утре да затворим и ВЕЦ-овете,а после да си купуваме електроенергия от правилните страни.За какво ни били нужни АЕЦ.За да сме енргийно независими от "доброжелателите ни" от старата Европа

Така, така. а ви дойде акъла. Стига сте мотали АЕЦ Белене! Само АЕЦ е най-екологичната централа, произвеждаща и най-евтин ток!

добре ли сте!? предлагам аспиринче! само болен мозък може да нарече ядрена централа екологична!

За болни мозъци и аспиринче може да говориш за себе си! Само начетен човек може да прецени нещата! По-екологична централа от АЕЦ няма! Разбира се всяко нещо ако не бъде експолатирано правилно може да доведе до трагедия. Или не мислиш че един ТЕЦ не може да гръмне и да отнесе цял град? Извинявам, че ще ти го кажа, но първо се образовай малко, после коментирай!

както виждаме шикалкавенето пред европа не може да продължава вечно , 1 път , 2-ри път , на 3тия стомната се пукне както е казал народа.