Борисов няма да се извинява за депоратирането на евреите

Премиерът Борисов няма да се извинява в Скопие за депоратирането на евреите от Македония.

Обратно в новината

Коментари - Борисов няма да се извинява за депоратирането на евреите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тази еврейска молитвена шапчица на темето си?! След като си толкова набожен и толкова много те е страх от Бог та изпълняваш еврейския ритуал и стоиш с пред него, в синагогата, с покрита с тази ермолка глава, то защо като източноправославен българин влизаш в източноправославните ни църкви с гола глава, а не я посипеш с пепел?! Май не те страха толкова от бога дето заставаш пред него в църквата с гола глава, ами повече те е страх от евреите дето чрез парите ви дърпат конците на всички управници у нас и по целия свят, а?!

jingiby

Тава, че над 11 хил. човека от Новоосвободените земи са изпратени в германски концлагери за да не се върнат живи оттам, не е за хвалба. Друг е въпросът, че тогава не е имало бивша Югославска Република Македония. Така, че ако някой трябва да се извинява на някого, това не са днешните жители на държавата без име с антични претенции, чиито български прадядовци навремето са си пипали оная работа...

Аз пък ще кажа,този няма ли да се спре? Държавата ти се тресе от проблеми,няма нищо работещо ,а ти на какъв ми се правиш.? Голям политик,ей да му се невиди.

Ще се извинява,нямало да се извинява-при този винаги е така. Важното е,че тихомълком призна езика им,подписвайки смешния договор на български книжовен и български диалектен/т.нар.македонски/. Затова при двустранните срещи вече задължително присъства преводач. Жалка работа! А взаимните учебници,които щяха да бъдат писани от академици и професори,ГДЕ СА?

Няма да се извинява разбира се. Нали Валери Симеонов му дръпна един инструктаж. Къде ще ходи да не слуша.

Ми тои ЗАЕЕФ от сьщото племе/албански сефарад/ .Много интересно значението на фамилията на сефарадски ИВРИТ ЗАЕЕФ- заначи ЛЬЖЕЦ измамник мазник преструващ се

как няма да се извинява? ИЗВИНИСЕБЕ!

То не бяха натяквания, то не бяха претенции за паметници и почити, то не бяха претенции за нобелови награди, книги на Гинес...Кретени...Повръща ми се от вас бе, невежи и изкуфели чучела!

Първо, за какво има да се извинява, след като няма никакъв холокост. това си е измамата на евреите, за да окрадат Германия. Днес, това вече не е тайна, а е обсъждана тема: "Кашата с холокостта"

Преди 5-6 години беше първия напън, да сме били "признаели за депортирането" на евреите от Македония. И ни беше поискана цена от 20 000 за бройка от 11 000 броя еврея. След като получиха отказ, след няколко години се опитаха този път: "да сме се били извинили" за същите евреи. Ако това беше сторено, щеше да последва : а сега плащайте. Тази нацийка над 70 години се препитава от паразитиране с такъв рекет. У нас организатор на измамата - рекет беше Еми Барух, еврейката. сега излизат със същия номер.

A баба ти Mеркел се извини за Xитлер защ не я последваш Tа нали се галите

До коко ( нерегистриран ) 11.03.2018 19:31 Рязането на глави и убийствата без съд и присъда изобщо не са фашизъм, фашистка отрепко,

Има живи свидетели, все още, че партизанските глави са рязани, на тези партизани, които при измъкване от блокада са припадали от изтощение и за да не попаднат живи в ръцете на полицията, специален човек в отряда с топорче ги е обезглавявал, за да не се чуе изстрелът и за пестене на патрони.

А това от новата еврейска история на България ли е? И де ги тези "свидетели"? И много странно, много комунисти и партизани биха се гордели с тези си действия, ама толкова десетилетия НИКОЙ до момента не е направил такива разкрития. Та след толкова години шалом и неговите еманация направиха велики исторически открития, невиждани и нечувани до момента. Ти подиграваш ли се на нас, българите? Що лъжеш, бе отрепко? Хайде ходи да си пишеш на иврит.

Точно така! А дечицата от Ястребино са се самоубили по същите причини, споменати от тебе...Твърде нескопосан опит да оправдаеш приказките, че в България не е имало фашисти и фашизъм...А за какво България е плащала репарации на Гърция до към 70-те, ще ни кажеш ли? Може би, че населението из окупираните земи е благоденствало, а не е измирало от глад?

Е как така не носим никаква вина и отговорност, като на всички етноси в Македония даваме българско гражданство /българи, албанци, цигани ,турци,, власи../ , а само на евреите не даваме и изпълняваме точно бройката по събирането и депортирането им!??? Не е човешко бре мутро ...половината от тях са били деца!! А, каква е истината другарки и другари! Тогавашните наши измикяри на Хитлер са били същите ,като сегашните ни измикяри пред фашистка Америка! В това време немската армия вече е разбита при Сталинград , но нашите туземни вождове са били в състояние на ослушване. След мощното контра-настъпление на Червената армия и бързото им достигане до Харков /Украйна/ нашите цървули действително осъзнават, че ще ядат много бой след това /включително и много смъртни присъди от народния съд/ и спират депортирането на българските евреи от страх, а не защото са били големи хуманисти! Иначе народа,който е лягал пред влаковете е щяло да бъде разгонен много бързо от жандармерията...те са ги умеели тези неща!?

Босо та нали дядо ти участва ще в депортирането на тези а ти сега си си сложил на тъпата кратуна тяхната шапка и се правиш на луд. Цирк пълен цирк разиграват за сметка на България и народа .

Не съм фен на Борисов, но защо бога ми той трябва да се извинява за избитите евреи от Македония? Дали през 1943г. ГЕРБ е управлявала? Да, цар Борис с помощта на Църквата и влиятелни българи са успели да отложат и съответно да спасят евреите от Княжество България, а не са успели да спасят евреите от Македония. Това са фактите, както е факт, че никой българин не е убил лично евреин. Което не може да се каже за унгарци, поляци и румънци. Ако търсите виновен за холокоста не го търсете в България!

Не е само това. Народът ни като цяло се е обявил категорично против депортацията на своите еврейски съграждани. Имало ли е подобно нещо сред т.нар. македонски народ? Не, сегашните македонски началници да се извинят.

Още от 1908 г. България е била царство, а не княжество.

Имам малки притеснения за вдругиден. Колебая се дали признанието ще дойде до 2 дни, до 3 дни или ще трабва да чакаме цяла седмица? Аз не зная. Според мен никой незнае. Премиерът си има принципи- сменя си принципите по 3 пъти дневно! През три мандата си е така..... Мислите ли, че знаете какво ще стане? Не, незнаете! Защото и "Самият Той", незнае каква простотия ще натвори до 2 минути.....

типичен българин - следствие от дългото робство. европеиците му казват: гъвкавост при вземане на решенията. но когато засяга само тях. ако от тия решения бъдат засегнати други... в европа е намeрен нов партниор. и тъи всеки с талантите си :-)

Море ке се извенуваш ти довечера, ама сега си много ербап.

Pъгаи кмете тои е нещастен

боко какво има на главата ?

Капаче, за да не му се образува конденз в кухината

ти сега с Украйна ли искаш да ни скараш?! От ония дни се скъсахте да хвалите украинците как ни освободили през 1878, сега пък - вероломно нахлуване в Царството... :)))

Правилно. Без да се опитват да ни вменяват чужди вини. Апропо- кой е виновен за ВОСР? И ще се извини ли?

Ако войната се беше проточила още няколко години дори Хитлер пак да я бе загубил или пък не дай Боже да я спечели каква ли щеше да е съдбата на тези 48 хил евреи ? Стига сте го възхвалявали този цар който по една случайност и съответните моментни събития е отложил това депортиране което сега се представя като спасение. Истинското спасение за българските евреи и за всички останали евреи дойде от победата на СССР, САЩ и Великобритания над хитлеристка Германия. Това са фактите. Другото е щастливо стечение на обстоятелствата за тези български евреи. Но като гледам как се опитват да преиначават историята Боре Кобурга голям смелчага ще да го изкарат. По архивните киноленти седи като пиколо в периферията на обкръжението на Хитлер а фюрера толкова го е "уважавал" и се е съобразявал с него че за благодарност го отровиха с миша отрова Боре плъха и след визита в Германия здрав прав за има няма ден два след като се прибра гушна букета. Пак съдбата е била благосклонна към Боре Плъха защото ако беше доживял 9 септември 1944 Народния съд обезателно щеше да го обеси.

а кучета тровиш ли?

Чета ви и се чудя, как се пръкват такива цинични създания. СССР няма никаква заслуга за спасяването на евреите у нас - всъщност единствените евреи, които гинат у нас са от руска ръка (кораба, който съветска подводница потапя). Виж САЩ ги спасява не без комерсиални подбуди. Коментарът ви за престъплението наречено народен съд няма дори да обсъждам, но комунистите винаги са били кръвожадни, все пак най-кървавия терористичен акт в историята ни е тяхно дело.

Аслъ как рашън брата гътна Гошето Димитров , то едните да не видят от другите .

Много смел тоя Боре Кобурга бе, тропнал два пъти по масата и Хитлер се осрал от шубе и помилвал българските евреи.

Ама другите не ни искаха! Точно заради Беломорието и Охридско! Чърчил е искал картофена нива от София да прави... Ти си мечтай за Бяло Море и Охрид!

на снимката с кипа -та направо изкърти мивката!

А кога Ердоган ще се извини за 500 годишното турско робство?

когато нетаняху се извини за еврейското сътрудничество с османския султан !!!

Интересен феномен е защо всички народи са гонили клетите еврей, а само българския ги е спасил, дали сме у ред?

ИМ или НИ? Май се криеш куче!

Смехотворни и жалки са извиненията за извършени престъпления от други режими преди десетки и стотици години. Ако е така всички държави трябва да се извиняват на всички за миналото, например ние трябва да се извиняваме на гърците, римляните, траките, славяните, че хан Аспарух ги е нападнал и покорил...

недей слуша в час по история, а вземи сам разцъкай из нета

Аз лично много се надявам да не пламне реална война между тези, които се борят за призванието кой е спасил най-пръв и най-много евреи. Страхът от еврейския гняв очевидно е огромен. Иззад всички тези "акции" прозира скритата диктатура на евреите. Поредните, които искат да лапнат Света на една хапка.

тях ги спасява дяволът ,защото злото никой не го иска .тяхната злоба и грозното им бездушие са изписани върху лицето им .

Вижте с какви проблеми се занимава Борисов. Дори всички евреи от Македония да са избити, това са 11000 души, а нашата Първа армия дава три пъти повече жертви във войната. Кой народ е по пострадал? От днешна гледна точка това са исторически събития, а страната ни е заплашена да изчезне съвсем и да не ѝ е необходима изобщо история. Три мандата загубени във времето, защото капитанът на кораба не знае на къде върви.

Боко тиквата е много прост но и много алчен.

Добре,че имаше обществен натиск Лъжеца да не се извинява за нищо иначе и туй щеше да направи. БГ е била окупирана страна от немските фашисти с благословията на царските фашисти и лично на Кобурга. Присъдите от Народният съд са в ИМЕТО НА НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО, както и избитите антифашисти против незаконната власт окупирана от Кобургите.

в България фашизъм не е имало, комунистическа гнидо!

Па то и комунизъм не е имало.

То и в Германия не е имало фашизъм. там е бил националсоциализъм. В България не знам какво точно е имало, но в периода 1934 - 1944 например в България е било забранено да се говори на публично място на език различен от български, а глобите са били сериозни. Незнаещите български, а тогава са били доста, просто мълчали.

Ако и след като България не е отговорна за депоратирането на евреите от Македония и историческите факти категорично го доказват, тогава аз искам да попитам И ЗАЩО НЯКОИ ГО ТВЪРДЯТ ИЗОБЩО И СЕ ОПИТВАТ ДА ГО ВНУШАВАТ И ДА НИ ВМЕНЯВАТ ВИНА? Замислете се за всички, които са го твърдяли и че ТЕ НЕ НИ ЖЕЛАЯТ ДОБРОТО, на българите и България, че НЕ СА НИ ПРИЯТЕЛИ!

Тоя с това кепе на главата що не се извини на всички българи и да вземе да върве парите ни

Като ирокез е.

Трябва да го мразим фюрера, че не си свърши работата!

Борисов няма да се извинява за депоратирането на евреите. Да се извине "българския" цар СИМЕОН , в името на чието величие бяха издавани смъртни присъди! НЕГОВИЯ БАЩА ИЗДАДЕ И ПОДПИСА ЗАПОВЕДТА ЗА ЕСТРАДАЦИЯ НА ТЕЗИ 11000 ЕВРЕИ. ВРЕМЕ Е ДА СЕ КОНФИСКУВАТ ИМОТИТЕ НА ТАЗИ ФАМИЛИЯ И С ТЯХ ДА СЕ ВЪЗМЕЗДЯТ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ИЗГОРЕНИТЕ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА В ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА! Кой ще го напарави ? БПЦ ли която в молитвите си ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УПОМЕНАВА ИМЕТО НА ЦАРЯ ли? Или пък Борисов, който като негов пазвантин го гледа като куче в очите?!

Какви извинения,та те докаха внука му ,,лъжец и комарджия,,да довърши държавата.Разпродаде всичко останало от комунистите,то заменки,то летище София на концесия,Софийска вода също, та затова допринесе за пословичната му беднотия и най вече си подготви достоен замесник да му продължи далаверите. И от тия царе ,,вечно бедни,, Проклети да са ......

Съдбата е решила този човек да ръководи България в това сложно време. Не превръщайки критичния патос в самоцел. Точно по темата Борисов изглежда да е заобиколил успешно опасността

истината на вълка е една, на агнето друга

В слово от 15.04.1943 г. пред Малкия съвет на Светия синод на БПЦ, Борис 3 заявява, че духът на еврейството е пагубен за човечеството и колкото по-бързо човечеството се отърве от еврейското влияние, толкова по-бързо ще се засилят патриотизмът и националния дух.

Категорично вярно! Вижте книгата "Какво са направили евреите за България"! Това е долко и неблагодарно племе, което гледа само да краде!

Бах тии джендъра!!!!Ревем ,че това с БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ И ДАЖЕ СИ ГИ ИСКАМЕ!!!ПЪК НЕ носим отговорност за зверствата КОГАТО СА БИЛИ ПОД НАШ.НАША ЦАРСКА УПРАВИЯ!!!!Ма кво да очакваме след като и сега управляват така- геноцид ,БЕЗ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ.

Териториите на Беломорска Тракия и Вардарска Македония са били първо окупирани от германските войски, а след това са били предадени на България за администриране. Целта е била германски войски да бъдат освободени от тези функции, за да се бият на Източния фронт. Този факт се потвърждава от следното - през 1943 година с влошаване на положението на фронта в СССР, германците разширяват зоната под контрола на България като предават за управление района западно от река Струма.

Стига с тия евреи , бе смешници !!!! Имаме достатъчно и сериозни проблеми в България , за да си губим времето с пустинните плъхове . Като например чисто физическото ни оцеляване ! Стига си се влачил на козяк за инструкции . Хващай се на работа или се чупи ако щеш към Западните Балкани , ако щеш към Източен Тимур !

Нито едно общество не е сгрешило като е прогонило чифутите и всяко едно ,което ги е приело бива разрушено от тях!!!Кога ще почетете българите над които се упражнява геноцид от евреите ционисти?Германия няма вина за нацизма-нацизма и комунизма са дело на ционистите евреи.Да не би Хитлер да е бил немец или австриец???Бил е евреин сефардист.

За пръв път чувам, че хиляди хора могат да се третират като военен трофей! Съществува ли във военното дело и правни норми такова нещо? Или само във фашизоидния мозък на НИМския оракул.

Борисов македонецо, да си взима паспарто, да се качва на трено и да си се прибира у Опридо..

Извини се на българския народ , дължиш му го след всичко което му причини.

Човек се изроди.Преди изборите не ни казваше,че ще работиш за западни балкани,че ще угаждаш на ердо,че толкова ще лижеш европейските неадекватни политици. Да не те е хванала деменцията,та забрави,че ние българите сме те избрали да нсправиш нещо за геноцида на който ни подлагаш. Изрод стана

След като благодари на 3-ти март на Финландия,ни е освоодила от турско робство,нищо чудно и да се извини за немските грехове.

А НА РОДИТЕЛЯ НА ВИЛИЧЕСТВОТО С КОЕТО ИГРАХА ТАНЦА СЪС САБИ НА ХАДЖИТУРЯН. ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕ "СЪВЕТНИКА СИ" в Макесония ?? Защо не накара КРАДЛИВ ДЕДО да се извини за това което е направил баща му ПОДПИСВАЙКИ СМЪРТНИТЕ ПРИСЪДИ НА 11000 ЕВРЕИ ОТ БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ?! Тоз алчен старещ дори не осъзнава какви пробелми е създала фамилията му не само на БЪЛГАРИЯ с двете национални катастрофи , но и с ДЕПОРТИРАНЕТО НА НЯКАКВИ НЕЩАСТНИ ОСЪДЕНИ ПО ЧИСТО РАСОВ ПРИНЦИП невинни хора в по голямата си част от които са били бедняци!! ТЕ СА НЯМАЛИ ПАРИ ДА СЕ ОТКУПЯТ И СА ПЛАТИЛИ С ЖИВОТА СИ!!! А ОТКУПВАЛИ ЛИ СА СЕ БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ ЗА ДА ОСТАНАТ В ТРУДОВИТЕ ЛАГЕРИ У НАС?! Защо тази истина не я кажете. Айде стига с този цар спасител по време на който имаше и БРАННИЦИ и ЖЪЛТИ ЗНАЧКИ и БОЙ НА ВСЕКИ който носи тази значка