Борисов уважи годишнина от спасяването на българските евреи

Бойко Борисов присъства на церемония в Централната софийска синагога по повод 75-годишнината от спасяването на българските евреи през Втората световна война.

Обратно в новината

Коментари - Борисов уважи годишнина от спасяването на българските евреи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не може да почете 3 ти март на шипка но на евреите може

Бог да благослови България! Направо настръхнах и почувствах не точно гордост,а чувство на задоволство от подвига на българският народ тогава.Какво ни пречи сега народът ни да е смел,морален,буден...?

Тези , които сме спасили !

какво ни пречело ,ето такива като този дупедавец на снимката ни пречи

Горките евреи дето му повярвали на приказките след като се гледа бая години как ''спасяват'' българите благодарение на него.. За тоя тулуп гибелта на хиляди опълченци се оказа незначителна за да се качи на Шипка ама благодари на финландци унгарци и какви ли не дето тогава са нямали държави,,та сега и за спасените ама НЕ от него и менторите му евреи се загрижил

Тоя еднокнижен продажник уверено върви по пътя на роси плюнката . Към пропаста ! Гледах го нахлупил кипа и се отвратих окончателно . Тоя не е Православен , трябва да му се забрани достъпа до Български църкви и манастири . А от еврейте не искам благодарност , само да си приберат плъховете от управлението на България - около 70% ! Достатъчно е да дръпнем рязко напред :)))

Спрете да плюете и да пишите с омраза и негативизъм.Ако няма какво да пишете не е нужно да коментирате и злословите!

гнидо,небългарска

Ееехх,ако не бяха спасили родата на Сополон Паси,днес щяхме да си имаме и Армия,ракети и авиация... И тази на ,,Мистър 10%- министър от СДС....щяхме да имаме и работеща икономика,със заводи и предприятия(а не приватизирани и разпарчетосани)... И само те да са...

господин пожарникар ,няма да те наричам генерал защото няма нищо генералско в теб,по скоро слугинско ,това ти е излъчването ,явно това е същноста на колониалните министър председатели

Не може да почете 3 ти март на шипка но на евреите може

Спаси ги Българския Народ и Българската Църква, а тя е Православна.Да сме ти благодарни ли затова че имаш в кабинета простаци които плюят по Руския Патриарх.

ние ги спасихме, но те са като термити

Поредната награда и признателност за личният принос на г-н Премиера.Когато беше главсек в мвр, получи сума такива родни и международни отличия за прецизен контрол и лично наблюдение върху акциите на милицайките!

Видяхте ли репортажа на извънредното заседание на МС за язовитите.Поресен съм.ББ в позата на паша сред плебеи даставляваше министрите си.Не понасям наглостта му,дебелащинината,първенющината егото да небесата.Крайно време е да бъде свален от облаците на земята.

Кой Бойко Борисов е уважил спасението на евреите преди 75 години - министър-председателя на РБ или жителят на гр. Банкя? Не ми стана много ясно?!

Не забелязвам ентусиазъм у спасените. Нивото на посещението - един депутат и обществени организации. Спасителите - министър председател, защо такова високо ниво щом това не го считат за голям подвиг. А? Със сигурност спасяването не е направено за да ни славят, но е обидно... Благодарност по тяхному....

Пра дядо ми беше опълченец в Руско-турската война.Много е мразел еврейте.Защото Сюлейман паша,той е ислямизин еврейн-дьонбе е унищожил града и заклал 14 500 заралий и около 10 000 момичета е отвел в робство в Цариград.Пострадали са майка му,баща му и двете дъщери.Не знам защо,но като ги свържа с това събитие изпитвам лоши чувства.

И след всичко, което си написал, завършваш с "Не знам защо, но ги свързвам с лоши чувства" ?!?

Защото ще ми изтрият публикацията.

Спасихме ги за да ни пият кръвта сега. Навсякъде където навлезе една световна еврейска фармацевтична фирма, хората бягат като ужилени.

За коя фирма имаш предвид и си до болка прав.А когато беше дъжавно получавахме супер заплати и достойни пенсий получиха работниците,а пък началниците сигорно са на максималните.И защо съм бесен когато кажат ,,държавата е лош стопанин,, Когато ръководството с слабо и фирмата е губеща..

А ти какво направи с българския народ и как се отнесе към него , като нацист провеждащ геноцид ли?

Не може да почете 3 ти март на шипка но на евреите може

Този на снимката е по-богат от всеки друг еврей ,крал яко ,като за последно ! Трябва да си върнем всичко откраднато от тази Мутра ! Говори се за 6-8 милиарда евро ! Крал ,та се заплеснал Изрода ! Да бъде проклет ! Амин !

Подкрепям те във всичко, което си казал, но не ти сложих плюс заради последното изречение и последната дума. Не кълни, не хубаво за теб самия.

България си спаси евреите,но си остави зелените джъндъри и лезбийците на рада дълбоката и червените швестери на курнела ,а ешелоните чакат празни за магистрала хемус,работа има за целия китайски народ,на тръстиката тройна норма с вагонетката за баластра!

Този на фотографията ,когато говори и каже нещо ,знай Българино Лъже ! Такъв трябва да обича Народа ,НО само когато е без охрана !

евеите са ударната сила на европата и на западът като цяло! затуй ги уважаваме! за туи ша им вдигнем ма витоша, на черни връх паметник по-голем от този на червената армия и на алиоша взети заедно! ....

На 9.09.1944 г. новата "власт" не посмява да залови и умъртви само един голям индустриялец - т.нар. "Шушонен крал", Бакиш! Къщата му още стои до Централна гара срещу хотела, преди 1990 г. беше Районен комитет на Коларовски район. Бил е атлет, нещо като Дан Колов във фигурата, финансист, производител и т.н. Не го бъркайте с фамилията на съпругата на Станко Тодоров! Тези Бакиш /"капиталистите-изедници"/ най-чинно ги пуснаха да си заминат за Франция с целия си багаж и всичко спечелено. Защо ли? Защото г-н Бакиш създаде във фабриките си работническо законодателство, стол за работниците, плащаше майчински, отпуски, направи детски градини и други социални блага, които шумкарите взеха наготово се опитаха да прокарат, но правейки разлика между "масите" и своите. Другарувал е с тогавашния интелектуален елит, с писатели, адвокати, професори и т.н. Къщата му е била отворена за сбирки, приеми и четения. Тогава това е била елитна централна част на тогавашна София, а сегашните суперквартали около НДК са били просто...извън пределите на града! Ако не знаете, реката не е минавала по "Клемент Готвалд", а по "Евлоги Георгиев" и е имало храсти, а отвъд тях - ниви и краят на града. Идеалният център е точно върхът на минарето на джамията, нарочно направен да ни напомня нещо ако имаме акъл. Но това малко софиянци го знаят, само старите фамилии. Та, Бакиш никога не предявиха претенции, живяха скромно за възможностите си, не си позволиха да плюят по България и си тръгнаха много натъжени и огорчени, с носталгия в сърцето. И моля, не грабвайте веднага нахъсани клавиатурата, нали уж бяхме много толерантни?! По-добре прочетете бавно, мно-о-о-оого бавно и тихо и се опитайте да помислите. Тогава ще станете и толерантни.

с две ръце съм ЗА, ако човекът е свестен, независимо дали е евреин, циганин, турчин, негър.

всеки уважава своите! а защо не уважава българите избити и осакатени от европата! та те са над 4 милиона! а отвлечените 2 милиона в концлагерите на европата, а? защото те са чужди на властта!!!....

ТОЯ, КОЙТО Е ПИСАЛ МИНУС НА МОЯТ ТЪЖЕН КОМЕНТАР, НЕ Е ЧОВЕК. НЕКА СИ ГО ЗНАЕ, ЗАЩОТО ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО НЕГО И БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЕ Е ДЪРЖАВА, А ТЕРИТОРИЯ.

ДОСТА ЧЕСТО, КОМЕНТАРИТЕ КОИТО ПИША, СА НЕЩО КАТО РЕПОРТАЖИ ОТ САМИЯТ ЖИВОТ. ЕТО ЕДИН ОТ ТЯХ. РАБОТЯ В МАЛКО УКРАИНСКО ГРАДЧЕ. ПИТАМ ВЪЗРАСТНИ ХОРА КАК СА СЕ ДЪРЖАЛИ НЕМЦИТЕ С ТЯХ. ТЕ МИ РАЗКАЗАХА СЛЕДНАТА ПОКЪРТИТЕЛНА ИСТОРИЯ. ИДВАТ НЕМЦИТЕ. СЪБИРАТ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЕВРЕИ И ГИ ЗАСТРЕЛВАТ ДО ЕДИН ПРЕД ОЧИТЕ НА УЖАСЕНИТЕ ЖИТЕЛИ. ЗАМИНАВАТ НАПРЕД И ОСТАВЯТ ХОРАТА ДА ПОГРЕБВАТ КАМАРАТА С ОКЪРВАВЕНИ ТЕЛА, КОИТО ДО ПРЕДИ ДЕН СА БИЛИ ТЕХНИ СЪСЕДИ, КОЛЕГИ, ПОЗНАТИ ИЛИ ПРИЯТЕЛИ. СЕГА НА СЪЩОТО МЯСТО ИМА МЕМОРИАЛ.

Все пак в интерес на истината да кажем,че евреите от новоприсъединените територии в Македония и Беломорска Тракия са предадени! Спасяването на тези в България съвпада с мощното контранастъпление на Съветската армия, след разгрома на цялата 6-та германска армия при Сталинград! Разбира се това ще го отчетем като чисто съвпадение във времето и ще казваме че не е изиграло роля в решението на нашите управляващи подлоги на Хитлер..

в интерес на истината е такива манипулатори да отивате в затвора. защо не пишеш от кого са предадени и с какво е по-различно от другите държави които изпращат в лагерите. И как съветската армия стреснала бг управниците за бг евреи,а не ги е стреснала за чуждите евреи. И кой е правил списъците и е предавал съседите си, по чии списъци са викани тия евреи. категорично не е наша вина изпращатнето на тези евреи и ти си жалка подлога работеща за чужди интереси.

Вярно в милата ни хубава Родина все повече народ изтрещява - нито мисли, нито дори го е срам, че не мисли. " Евала на поляците 11.03.2018 07:08" Ето го този ..., дето в деня, когато честваме спасяването на българските евреи, казва "евала" на поляците. На тези, които физически убиваха евреите, които германците събираха и закараха в Полша. Поне на такива дни трябва да имаш капчица уважение. Става дума за хора, замислете се. И накрая цитат от великия Антон Дончев: "Който спомене миналото, да ослепее с едното око, който забрави миналото, да ослепее с двете очи". За размисъл...

дека го Симеонов и няма ли да си отвори устата и да вземе мнение за едните или другите или има цип на устата и то затворен ?

Само в две чужди страни не се срамуваш да се наречеш българин, Русия и Израел. След трети март остана само една, Израел.

няма да уважи ма още утре ще е на килима мирно ха ха !

Борисов е еврей и за това така постъпва ! Тиквата си е Тиква !

Като чета коментарите, най-накрая разбрах от кого са спасени българските евреи.

може ли нашите историци да въведат правило на държавно ниво когато се споменава 48000 спасени задължително да се казва че това е 48000 от 48000. Това са пак хитри трикове на неблагодарните евреи да омаловажат ролята ни, защото другите народи не могат да разберат че това са ни всичките евреи и мислят че сме спасили малка група,а да речем сме изпратили в лагерите поне 300000. трябва винаги да се подчертава че не сме изпратили нито един в лагер, навън не се разбира като им кажеш 48000.

Не започвай и ТИ като руския патриарх!?

да де, затова яд вашем е дал 25000 награди на другите държави за спасяване на няколко еврея, а на нас 20. значи тия 50000 са спасени от 20 човека така ли, обвиняват ни в анти семитизъм, Закон за защита на държавата и какво ли не ни заливат в последно време от послушните служители в "Архив" и с всичко това да се чудиш как сме спасили 50000. А другите са наградени дори за даване на транзинти визи, признават го за помощ,а ние сме дали поне 10000 такива и не гъкват, защото управниците ти са подлоги. И не си разбрал тенденцията тепърва да се омаловажава ролята и да се подчертава някаква вина за 10000 в съседите което не е наша вина. А патриарха директно ти каза че е бесен че сте го извикали да му се подигравате, те сега си чествайте 3-ти март с ердоган подлоги герберастки, ама си изберете стълб да висите и да си платите продажността.

Псевдодемократите и глобистките слуги у нас направиха България еврейски вертеп. Всички тези "чествания" са подчинени на главната идея - обезбългаряването на нашата древна земя и подогтовката и за нов Ханаан на жабочовеците! Тоя от снимката е отявлен родоотстъпник и крадец на народни пари, заедно с неговата подметка - цеко цървула водят това антиблъгарско продажно хора към блатото на срама! Вън ционистката сган от България! Който е благодарен и мирен, да остава, но се съмнявам че в това племе има много такива...

По отношение на парата, Бацко си е евреин в душата.

По важното е че са му сложили еврейската шапчица в синагогата както на много ваши президенти демократи. Направете си извода какви ви управляват демек пълни евреи и как ви разсипаха икономиката и селата па и градовете, горе долу както преди Втората световна.

Има си писано по въпроса.Спасени са от Учителя П.Дънов.

ленин и сталин са избили 30 млн руснаци за спасението на сатаната . това,ако не сме разбрали ,означава ,че нищо няма и да разберем ,защото сме гои !

я, се засрамете бе, как не ви е срам. от злоба даже и годишнината от спасяването на Българските Евреи оплюхте. безродници!!! полудяхте с тоя Путин!!!

Ами естествено е, че ще го оплюем това мерзко дело! Ти, ако искаш си го празнувай, като останалите 8 248 340 жида. Останалите, около 6,2 млрд. земляни сме пишман-спасители и се срамуваме от това!

безроднико ,родината на евреите е исраел ,защо ходят при гоите като никой не ги е канил ? от 109 държави са им казали ,че не искат тяхното присъствие и да им се махат от погледа ! то бива нахалство ,ама това е повече от наглост !

Що приказваш глупости? Кой кого е оплюл?

В Стария Завет е описано как за да оцелеят еврейте са женили своите еврейки за уважавани управници и по този начин са постигали целите си. Сега дори не трябва да ги женят. намират един сладострастник мераклия, дето се мисли за премиер и айде Гинчето купува ЧЕЗ.